Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Özbaş Açıklaması

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş, sosyal hizmetlerin ve bu alanda geliştirilecek politikaların daha iyiye ulaşması yönünde yapılan çalışmaları önemsediklerini belirtti.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yansıtıcı Öğrenme-Türkiye işbirliği eğitim programı il müdürlüğünde düzenlendi.

Özbaş, burada yaptığı konuşmada, Edirne'de aile, yaşlı, engelli, çocuk, kadın ve şehit yakınları ile gazilerin yaşam standartlarını yükseltmek için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Desteklerini her noktada hissettikleri Edirne Valisi Hasan Duruer'e teşekkür eden Özbaş, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımızın refahını ve yaşam standartlarını artırmanın en önemli yollarından biri olan Sosyal Hizmetlerin ve bu alanda geliştirilecek politikaların daha iyiye ulaşması yönünde yapılan tüm çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Bulgaristan'da sosyal hizmet politikalarının belirlenmesinde ve sosyal hizmet alanında Avrupa'daki birçok kurum ve kuruluşa danışmanlık yapan değerli akademisyenlerimizi Edirne'mizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz."
Daha sonra New Bulgaria Üniversitesi Öğr. Gör. Antoaneta Mateeva, Haralan Aleksandrov, Bulgaristan Şiddetle Mücadele Merkezinden Sosyal Çalışmacı Yana Kazarova ve Maltepe Üniversitesi Öğr. Gör. Muzaffer Mustafa Bulgaristan'da uygulanan sosyal hizmet politikalarını anlattı.
Eğitim çalışmasından sonra heyet, Vali Duruer'i ziyaret etti.
Kaynak: AA