Abd'li Genç Tablet Nesli Kablolu Tv'nin Fişini Çekiyor

Amerika'da, telekomünikasyon sektörünün geleneksel teknolojilerinden kablolu TV, tabletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte artık daha az rağbet görüyor.


Dijital platformların çeşitlenmesi, eğlenceye erişim araçlarının artmasıyla birlikte, paralı kablolu TV üyeleri, internet bağlantısı ile online görüntü akışı sağlayan Netflix tarzı yeni kaynaklara yöneliyor.

Başkent Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde düzenlenen panelde, kablolu TV hizmetinin popülerliğini giderek yitirmesi ve online görüntü izleme alışkanlığının yaygınlaşması masaya yatırıldı. Panelde konuşan Indiana Üniversitesi'nden Doç.Dr. Jeffrey Prince, "Kablolu TV'nin fişini ilk çekenler, paralarını tasarruf etmeye çalışan genç insanlar oluyor" dedi.

Şu an ergen yaşlarda olan gençlerin, geleceğin online görüntü izleme trendini başlatan ilk nesil olabileceğini belirten Prince, şunları söyledi: "Bu trend belki kısa vadede çok hızlı yayılmayabilir ancak uzun vadede bu grup baskın güç olarak ortaya çıkacak."
Panele katılan Homonoff Medya Grubu'nun Başkanı Howard Homonoff ise, "online streaming" olarak adlandırılan trendin gençler arasında yaygınlaşmasına karşın, ABD'deki dört büyük kablolu TV yayın kuruluşunun hala çok büyük bir izleyici kitlesine sahip olduğunu söyledi.

Homonoff, TV endüstrisinin, müşterilerinin taleplerini dinlemeye açık olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Müşteri yeni platformlarla ilgileniyorsa, eninde sonunda TV endüstrisi de, onların ilgilendikleri bu platformlara sahip olmanın yollarını bulmak zorunda kalacaktır. Sonuçta işlerinde başarılı olup para basabilmenin yollarını arıştırmak zorundalar. Kimse bu yeni platformları kaçırmıyor, mesele müşterileri memnun edecek, onların ne tüketmek istediğini bilerek doğru iş modelini bulma meselesidir."
Bu noktada Netflix'in "harika bir iş modeli ürettiğini" söyleyen Homonoff, sözlerini şöyle sürdürdü: "Netflix bence çok başarılı bir şirket. Harika bir hizmet sunuyor. Ben de üyeyim. Gelecek şu an yazılıyor. Google, Amazon, Comcast gibi şirketler görüntü sektöründe de rol oynama fırsatı bulacaklardır."
Geleneksel kablolu TV'nin yanı sıra Netflix'e de üye olan Aron Shainies ise, "Ben de Netflix de, kablolu TV de var. Ancak, kablolu TV öyle veya böyle artık kenara atılacak. Herşeyden önce çok pahalı. Sizin için görüntüyü gerçek zamanlı izlemek önemli değilse, tercihiniz Netflix olur. Gelecek yıl aboneliğimin bitmesiyle kablolu TV'yi bırakacağım."
Kolej öğrencisi Joshua Allan da, Netflix'in kablolu TV'den daha iyi bir seçenek olduğunu belirterek "Çok daha kullanılışlı, her yerde, her zaman kullanabiliyorsunuz" dedi.

Kız arkadaşı Ciana Bainba da, "Birçok tercih opsiyonu sunuyor. Hızlı" yorumunda bulundu.

İnsanların artık televizyon yayınlarının internet üzerinden izlemeye başladığını söyleyen Allan, "Gazetelerdeki değişimi şimdi televizyon yayınlarında yaşıyoruz. Kablolu TV var olacaktır ama gidişat televizyonu online izleme yönünde olacak" dedi.

Harriot Trigoning isimli Washington'lu ise, insanların gelecekte TV'yi online izleyeceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İnternet, görüntüleri nerede, nasıl izlemek istediğim konusunda bana tercih imkanı sunuyor. İstediğim görüntüleri istediğim zaman izleyebiliyorum. Bence artık herşey online olacak."
Kaynak: İHA