Numan Şeker Açıklaması

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, eğitim çalışanları açısından geride bırakılan eğitim ve öğretim döneminin çözüm dönemi olduğunu söyledi.

Numan Şeker Açıklaması

Başörtüsü meselesini elbirliğiyle çözdüklerini belirten Şeker, çözüm odaklı yoğun bir dönem geçirdiklerini ve pek çok olumlu açılımın gerçekleştiğini dile getirdi. Numan Şeker, SBS yerine getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi hakkında da konuştu.

Şeker, “Milli Eğitim Bakanlığı, son 10 yılda LGS, OKS, SBS gibi sistem değişiklikleriyle ortaöğretime geçiş sistemi konusundaki arayışına TEOG sistemi ile bir yenisini eklemiştir. Merkezi sınavların sayısının artırılarak öne çıkarıldığı yeni sistemin eğitimde yapılan son sistem değişikliği olmasını diliyoruz. İktidar ve muhalefet partilerinin parti programlarında yer alan dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ve velinin iki ayrı masraf yapmasının önüne geçilmesi hedefi, çeşitli tartışmalarla birlikte hayata geçirilmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, dershane sektöründe çalışan, hizmet üreten insanların mağdur edilmediği çözümler üretilmesini, teşviklerle yeni kapılar açılması düşüncesini, veliye ikinci yük getirmeyeceği için olumlu buluyor ve sektör temsilcilerinin taleplerinin de müzakere edildiği ortak çözümlerle sağlıklı bir dönüşümün yapılmasını arzuluyoruz” dedi.

Öğretmenlerin ve bakanlık personelinin özlük hakları ile ilgili soru ve sorunlarını dinleyebilecek gerekli mercilerin oluşturulduğuna dikkat çeken Şeker, ek ders esaslarında dengesizlik ve mağduriyetlere sebebiyet veren hükümlerin hala değiştirilmediğini, gerekli çalışmaların ve düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.

Öğretmen atama ve rotasyon işlemlerinin 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin yayınlamasına rağmen hala gerçekleşmediğini sözlerine ekleyen Şeker, kılık kıyafet konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli adımlar attığını da ifade etti.

Şeker, “Kasım 2012’de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikle imam hatip ortaokulları ve liseleri ile çok programlı liselerin imam hatip programlarında tüm derslerde kız öğrencilere hakları iade edilmiş, inancı gereği başlarını örtmek isteyen öğrencilere dayatmadan vazgeçilmiştir. Ortaokul ve liselerde ise sadece seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecekleri hüküm altına alınarak ders merkezli özgürlük anlayışı gibi ucube bir yaklaşım meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Bakanlık, hiçbir öğrencinin inanç özgürlüğünü kısıtlamamalı, yönetmelikteki sınırlamayı kaldırarak, kız öğrencilerin haklarını toptan iade etmelidir. 1982 yılından kalma darbe döneminin iklimini yansıtan kamu personeline yönelik kılık ve kıyafet yönetmeliği bir an önce değiştirilmelidir. Çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabı topuk boyu, pantolonunun kumaşı, kazağının yakası gibi birçok gereksiz ve gülünç ayrıntıları içeren ucube yönetmelik tarihteki kirli yerini almalıdır” dedi.

15 günlük tatil süresince öğrencilerin de derslerinden geri kalmamak adına düzenli ders çalışma hayatlarına kendilerini sıkmayacak şekilde devam etmelerini öneren Şeker, “Ara dönemin öğrencilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, başarılı öğrencilerimizi kutluyor, karnelerin aynı zamanda velilere de verildiği gerçeğini hatırlatarak iyi tatiller diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA