Kabataşlılar Derneği 2013 Yılı Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kabataşlılar Derneği tarafından düzenlenen “Onur Ödülleri” töreninde CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal da birer ödül aldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, bugün gerçekten bir adalet sorunu yaşandığını belirtti

Kabataşlılar Derneği tarafından 11 yıldır düzenlenen ‘Onur Ödülleri’ törenine CHP milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödüle layık görülen Mustafa Balbay, yaptığı konuşmada, “İçerde bizleri, Haberal hocayı, aydınları tutarken şunu iyi biliyorduk. Ahmet Taner Kışlalı’yı, Uğur Mumcu’yu katlettiler ve bedenlerini aramızdan aldılar. Ama onları yok edemediler ruhları yaşamaya devam etti. Bizleri de şöyle düşündüler. Biz bunları hapsedersek bedenleri teslim olur. Ve bunların ruhlarını bedenlerini öldürür. Bizim bedenlerimizi ruhlarımızın katili yapmak istediler. Bu ödül bunu başaramadıklarının kanıtıdır” dedi.

Mehmet Haberal ise, Türkiye’nin çok önemli yerlere geldiğini ifade ederek bu başarıda Türk milletinin büyük başarısı olduğunu söyledi.

Türkiye’de bazı problemlerin yaşandığını vurgulayan Haberal, “Tabii ki bazı problemlerimiz var. İnsanların olduğu yerde bu olacak. Önemli olan o problemlerin gereği şekilde çözebilip çalışmalarımızı devam ettirmektir. Toplumlarda ve insanların hayatlarında depremler olur. Bizim de hayatımız da Mustafa bey gibi ve birçok insanlarla beraber deprem oldu. Marifet o depremlerin ortaya çıkardığı durumu ortadan kaldırabilmektir. İşte biz o tahribatı kaldırmadın gururunu taşıyoruz” şeklinde konuştu
Medeniyeti yakalayan Türkiye’nin yolundan çevrilemeyeceğini ifade eden Haberal, “Bugün toplumumuzda gerçekten çok ciddi bir adalet sorunu vardır. Ama adaletsizliği yine adaletle gidereceğiz ve eserlerle taçlandıracağız. İşte bizde bunları yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu

Hapishanelerde bulunanlara da mesaj gönderen Haberal, kesinlikle umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini söyleyerek adaletin gerçekleşmesi için TBMM’ye büyük görevler düştüğünü söyledi.

Gecede Ahmet Taner Kışlalı ‘Aydın İnsan’ Onur Ödülü Mustafa Balbay’a, Ekrem Kadri Unat ‘Bilim İnsanı’ Onur Ödülü Mehmet Haberal’a, Adnan Kahveci ‘Devlet Adamı’ Onur Ödülü Metin Feyzioğlu’na, Feyyaz Tokar ‘Kültür İnsanı’ Onur Ödülü İlber Ortaylı’ya, Süleyman Seba ‘Spor’ Onur Ödülü ise Beşiktaş Erkek Hentbol A Takımı ve Dalgıç Devrim Cenk Ulusoy’a verildi.

Kaynak: İHA