Ölmez'in Böbreği Trabzonlu Hastanın Vücudunda Yaşayacak

Ordu'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan böbreğinin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde Trabzonlu bir hastaya nakledileceği bildirildi.

Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun Gürgentepe ilçesine bağlı Işıktepe beldesi Çatalağaç Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası Ordu Devlet Hastanesine kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Erol Ölmez'in, kalp, karaciğer ve böbreğinin, başka hastalara nakledilmek üzere, ailesince bağışlandığını anımsattı.
Ölmez'in bir böbreğinin hastanelerine getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Özlü, "Ölmez'in böbreği hastanemizdeki bir hastaya en kısa sürede nakledilecek. Böbrek nakli yapılacak hastayı ameliyata hazırlıyoruz" dedi.

Hayatını kaybeden Erol Ölmez'in uzman doktorlarca operasyonla alınan kalbinin helikopterle Ankara'ya, karaciğerinin Erzurum'a gönderildiği, böbreğinin ise Trabzon'a getirildiği öğrenildi.
Kaynak: AA