Milletvekili Ünal, Balıkçı Barınağını İnceledi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Cumhuriyet Mahallesi Melet Irmağı havzasında bulunan balıkçı barınağını inceledi.

Milletvekili Ünal, Balıkçı Barınağını İnceledi

Geçen yıl meydana gelen şiddetli lodos ve fırtınadan dolayı balıkçı teknelerinin parçalandığı Melet havzasının denize sıfır olan bölgesinde bulunan balıkçıların taleplerini yakından takip eden Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’ya yaptığı ziyaret de yapımı tamamlanan Melet havzası balıkçı barınağında incelemelerde bulundu. Milletvekili Fatih Han Ünal, balıkçıların tekne ve kayıklarını çekebileceği bir barınak oluşturulduğunu söyledi.

Ordu’da çok sayıda amatör balıkçı olduğunu söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, “Biz balık ile deniz ile içli dışlı olan bir iliz. Bizim burada birçok balıkçımız oltası ile elindeki av malzemeleri ile gelerek burada balıkçılık yapacak. Ordu'nun bu sayfiye yerinin güzelleşmesine belki bir vesile olacak. Daha sonra belki belediye imkanları ile buraların bir düzenlemesi yapıldığında Ordu'nun istisna yerlerinden bir tanesi olacağına inanıyorum. Bizler de buralara çocuklarımızla hep beraber insanlarımızla gelecek pikniklerini yapacak bir yer yapacağız” dedi.

“KANO YARIŞLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Melet Irmağı Havzası üzerinde kano yarışlarının yapılabileceği bir çalışmanın da olduğunu söyleyen Milletvekili Fatih Han Ünal, “Bu havza üzerinde şu anda amatör olarak kano yarışları yapılıyor, buyarı daha profesyonel hale getirmek için bir çalışmamız var. Biz Melet Irmağı’nı hareketlendiriyoruz. Melet’in üzerinde bir baraj yaptık. Bu barajında enerji üretmenin dışında başka faydaları da var. Sadece enerji üretmeyecek, şuanda enerji üretmeye başladı.

Burada bir sel ihtimali olduğunda bu baraj sel ihtimalini bertaraf etmek için faaliyet yapacak. Aynı şekilde su alma inşaatı devam ediyor. Ordu su barajı yapılıyor. Burada da Ordu’nun uzun yıllar su ihtiyacı olamayacak şekilde bu havzadan yine Ordu'ya suyunu verecek. Dolayısıyla çok bereketli bir havzadayız. Çok bereketli olan melet deresinin önündeyiz. Bize türküler yakan bu Melet Irmağı’nın önünde kuğularda gözümüzün önünde yüzüyorlar. Her sene burayı ziyaret ediyorlar. Balıkçılarımızda onları memnuniyetle izliyorlar, koruyorlar” diye konuştu

MELET IRMAĞI HAVZASI TURİZME AÇILACAK
Melet Irmağı havzasını turizme açmak istediklerini ifade eden Ünal, “Yerli ve yabancı turistlerimizin artık Melet Irmağı denilince aklına karşıdaki çöp dağlarının gelmesini istemiyoruz. Buranın bu güzelliği ile yetişmiş insanlarıyla, balıkçılarıyla, kuğularıyla, güzel parkları ile anılmasını istiyoruz. Bu konuda da kararlıyız. Sonuna kadar bu bölgenin güzelleşmesi için, daha fazla insanların istifade edebilmesi için her türlü imkanlarımızı burası için seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA