Ağrı Heyetinden Tebriz Valisi’ne Ziyaret

İran İslam Cumhuriyeti’nin Maku, Urumiye ve Tebriz kentlerine gezi düzenleyen Ağrı Valiliği Heyeti, Tebriz Valisi Shohrati Far’ı makamında ziyaret etti.

Ağrı Heyetinden Tebriz Valisi’ne Ziyaret

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın başkanlığındaki heyette Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan bulundu. Ziyarette konuşan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, daha önce ilde gerçekleştirilen Türkiye İran Ekonomik İşbirliği toplantısında alınan kararların yerine getirilmesi, varsa eksiklikler bunların giderilmesi ve yeni işbirliği kararlarının alınması için böyle bir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "O dönemde Cumhurbaşkanı yardımcısı Ali Saudlu’nun ziyaretinde; turizm, ekonomi, sanayi ve yüksek öğrenim konularında önemli kararlar alındı. Tabi süreç içerisinde uygulamalarda, bir takım eksiklikler ortaya çıkıyor, ya da karşılıklı bir kez daha görüşülmesine gerek duyuluyor. Bu ziyaretimizde de bunları yerine getirmek ve komşumuzla ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için yeni adımların atılmasını istedik. Şu ana kadar ki görüşmeler oldukça faydalı geçti. Bize büyük bir misafirperverlikte bulunan İranlı dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi

Vali Tekinarslan ayrıca bu ziyaretin İran'da gerçekleşecek olan Ekonomik İşbirliği Toplantısına zemin hazırlayacağını da sözlerine ekledi.
İran’ın önemli kentlerinde biri olan Tebriz’de Türkiye’den gelen bir heyeti ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Tebriz Valisi Far da, hem ekonomik, hem kültürel, hem de alanda ciddi yakınlıkları olan iki komşu ve kardeş ülke kentlerinin ilişkilerini geliştirmek adına attıkları her adımın büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin desteğini her alanda gördüğünü ve gelişen dünya konseptinde iki ülke arasındaki ortak adımların ortak başarılara vesile olacağına kaydeden Far, yakın ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ortak sanayi kurulması noktasında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ise, özellikler doğalgaz konusunda projelerin gerçekleştirilmesi için İran tarafından daha fazla adımların atılması gerektiğini belirterek, Tebriz Valisi'nden bu konuda destek istedi.

Ziyaret sonrasında Vali Tekinarslan tarafından Tebriz Valisi Far’a İshakpaşa Sarayı maketi, kahve Fincanı hediye edilirken, Vali Far tarafından da Vali Tekinarslan'a Tebriz Halısı tablosu hediye edildi.
Heyet daha sonra Türkiye’nin Urumiye Başkonsolosu Mehmet Bulut ve Tebriz Başkonsolosu Güven Begeç de makamlarında ziyaret eden edildi.
Kaynak: İHA