(özel Haber) 2.5 Aylık Emir Kerem İçin 'Yanlış Teşhis Kurbanı Oldu' İddiası

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Uğur ve Sema Çapraz çifti, rahatsızlanan 2.5 aylık bebeklerinin Adana’da özel bir hastanede yanlış teşhisten dolayı hayatını kaybettiğini iddia etti.

(özel Haber) 2.5 Aylık Emir Kerem İçin 'Yanlış Teşhis Kurbanı Oldu' İddiası

İddiaya göre; Uğur ve Sema Çapraz çifti, 2.5 aylık çocukları Emir Kerem’i kasılma ve kusma şikayetiyle araçla Adana'da bir özel hastaneye götürdü. Burada çocuk doktoru bebeği muayene etti ve idrar tahlili yaptı. Tahlilden sonra doktor aileye, çocukta “gaz sancısı” olduğunu söyledi.

Acil serviste gaz için bir fitil yapılan çocuk, hastaneden taburcu edildi. Kadirli’ye dönen aile şikayetlerin yeniden başlaması üzerine bu sefer ilçedeki bir tıp merkezine gitti. Buradaki doktorlar yaptıkları muayenede, aileye çocuğun ciddi bir durumu olduğunu, acilen devlet hastanesine gitmelerini söyledi.

Devlet hastanesine giden Çapraz ailesinin minik bebeğinin burada tomografisi çekildi. Beyin cerrahı yaptığı muayenede bebeğin beyin kanaması geçirdiğini ve acil müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Bebeği çocuk yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye sevk etmek için hemen 112 ve hastane doktoru çevre illerde yer aramaya başladılar. 2 saat süren aramada Adana Numune Hastanesi'nde yer açıldı ve bebek ambulansla buraya sevk edildi. Burada hemen ameliyata alınan bebek, ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı ancak solunum cihazına bağlanan bebeğin bir süre sonra kalbi durdu ve hayatını kaybetti.
Çocuklarının ölümüne ilk gittikleri özel hastanede konulan yanlış teşhisin ve ihmalin neden olduğunu söyleyen baba Uğur Çapraz, “Oğluma ilk gittiğimiz doktor 'gaz sancısı' dedi, meğer beyin kanamasıymış. Biz de doktora güvendik evimize geri döndük. İlk gittiğimizde teşhisi doğru koysaydı belki ilk müdahaleden dolayı oğlum ölmeyecekti. Doktor ve hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bizim canımız yandı başkaların canı yanmasın” dedi.

Anne Sema Çapraz ise diğer çocuğunu da çalıştığı özel bir hastanede karnındayken kaybettiğini söyleyerek “Ben bu acılara nasıl dayanacağım? Oğluma zamanında doğru teşhis konulsaydı belki de ölmeyecekti. Suçlular cezalandırılsın” diye gözyaşı döktü.

Hayatını kaybeden 2.5 aylık Emir Kerem'in ailesinin yanlış teşhis koyduğunu iddia ettikleri hastane yetkilileri ise, konuyla ilgili şu anda herhangi bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.
Kaynak: İHA