Yardım Edilmezse Kışın Ortasında Sokağa Atılacaklar

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde yaşayan Keser ailesi, yardım eli uzatılmazsa kışın ortasında sokakta kalacak.

Yardım Edilmezse Kışın Ortasında Sokağa Atılacaklar

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde, ahırdan dönme iki odalı bir evde kiracı olarak kalan üç nüfuslu Keser ailesi, aylık 120 Türk Lirası olan kirayı ödeyemedikleri için zor günler yaşıyor. Aslen Kahtalı olan ve Adana’nın Ceyhan İlçesinde büyüyen Ramazan Keser adlı genç, amcasının kızı Yonca Keser ile evlendikten sonra Kahta’ya yerleşti.

Çocuk yaşta annesini kaybeden ve maddi durumu kötü olan Ramazan Keser, sağlık sorunları nedeniyle iş bulamadı. Ailenin 4 yaşındaki kızları Asya ise evde odun ve kömür olmadığı için zatürreye yakalandı. Halıları tüm odayı kapatmayan bir odada, komşularının verdiği eski bir soba kuran aile, evlerini odun ve kömürleri olmadığı için ağaç yaprakları, kağıt, karton ve mobilya parçaları ile ısıtmaya çalışıyor. Kaymakamlıktan odun ve kömür alamadıklarını söyleyen Ramazan Keser, evi ısıtma derdine düştükleri sırada evden atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

İki aylık kirasını ödeyemediği için birkaç günde evi boşaltmak zorunda olduğunu dile getiren Ramazan Keser, kışın ortasında girecekleri bir çadırları bile olmadığını söyledi.

Evlendiğinde hiç eşya alamadığını, mevsimlik işçi olarak kazandığı parayı biriktirip Kahta dışında küçük bir arsa alıp ev yapmayı düşündüğünü, hastalığı nedeniyle evi de yapamadığını söyleyen Keser, bu nedenle çaresiz kaldığını ifade ederek, “Gözlerimden rahatsız olduğum için çalışamıyorum. Yapamıyorum. Çalışacak durumda değilim. Odun ve kömürüm yok. Bizim ev sahibi çıkın diyor. İki aylık kira birikmiş, illa verin diyor. Kalacak, gidecek yerim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Ramazan Keser, kaymakamlıktan gelen yetkililerin daha önce aldığı ve ev yapmak için çalışma başlattığı fakat gücü yetmediği için yapamadığı arsayı inceleyip fotoğraf çektiklerini ve bunun niçin yapıldığını tam olarak bilmediğini de söyledi.

Ailenin bütün yükünü sırtlayan evin hanımı Yonca Keser de, odun kömürü olmadığını anlatarak şunları söyledi: "Odun ve kömür istiyoruz. Soba var ama ağaç yaprağı falan yakıyoruz. Komşulardan bize yemek geliyor. Allah razı olsun hepsinden. Sabahtan akşama kadar evde oturuyoruz. Kocam çalışamıyor gözlerinden sorunlu olduğu için. Kocamın gözleri iyi görmediği için kimse işe almıyor, çalışamıyor. Maddi durumumuz iyi değil. Halılarımız yok, hiçbir şeyimiz yok. Allah yardım etsin. Kızıma bile bakamıyorum. Giyecek bir elbisesi yok”
Evin tek çocuğu olan 4 yaşındaki Asya da, bebek, oyuncak ve elbise istediğini söyledi.

Kaynak: İHA