Denizli'de 76,5 Milyon Liralık Yatırım Başvurusu

Denizli'de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) yaklaşık 76,5 milyon liralık yatırım yapılması için 222 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl toplam yatırım bedeli 76,5 milyon lira olan 222 proje aldıklarını, bunlardan 64'ünün işlemlerinin tamamen bittiğini belirtti.

Sözleşme imzalanan 64 proje için 7 milyon 589 bin liralık ödemeyi 2013 yılı sonu itibariyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Dağdeviren, şöyle konuştu:
"Geri kalan 158 projenin ise değerlendirilmesine hızla devam edilmektedir. Bu projelerin de en geç nisan ayında hepsinin incelenmesi bitecek, yatırımlar istihdama dönüşecek. 2014 yılı içinde yaklaşık 32 milyon liralık hibe, müteşebbislerimizin hesabına yatırılacak. Bu rakam, çevre illerde en yüksek rakam."
Dağdeviren, "12. Çağrı Dönemi"nde projelerin, 10 Şubat-10 Mart arasında kabul edileceğini ifade ederek, yatırımlarla kırsal kesimde istihdamın artacağını, köyden kente göçün önleneceğini, AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısının artacağını ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişiminin kolaylaşacağını anlattı.
Kaynak: AA