Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Aralık operasyonuna ilişkin, “Bu yolsuzluk görüntüsünde siyasi dizayn operasyonudur” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık Açıklaması

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ve beraberindeki heyet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ı makamında ziyaret etti. Türkiye’nin istikrarı yakaladığında neler başarabileceğini ortaya koymuş bir ülke olduğunu belirten Bakan Işık, “İstikrar ortamı bozulduğunda da Türkiye’nin neler kaybettiğini bazen tarih kitaplarından okuduk. Bazen de bizzat yaşayarak gördük. Anayasa kitapçığı fırlatıldığında bunun millete ne kadar çok fatura çıkardığını yaşayarak gördük. Türkiye 2002 seçimlerinde milletimiz siyasi istikrarı sağladı. Tek başına güçlü bir iktidar vardı ve Ak Parti bu ülkeyi yönetme görevini geleceğe hazırlamak sorumluluğunu size emanet ediyorum diye 3 Kasım’da siyasi tabloyu komple değiştirdi. Türkiye bundan sonra hızlı bir ekonomik istikrar çalışması yaptı. Ve Türkiye ekonomik istikrarı yakaladı. Maalesef ülke olarak bazı alışkanlıklarımız var. Biz demokrasiye müdahale etmeyi alışkanlık haline getirdik” şeklinde konuştu.

17 Aralık operasyonunu kimse yolsuzluk operasyonu olarak sunmaması gerektiğini ifade eden Bakan Işık, “Bu yolsuzluk görüntüsünde siyasi dizayn operasyonudur. Eğer bu yolsuzluk operasyonu olsaymış dosyalar biriktirilmezdi. Ülkenin çıkarları menfaatleri göz ardı edilerek bazı girişimlerde bulunulmazdı. Keşke şunu yapsalardı bir yolsuzluk dosyası varsa doya olgunlaşır olgunlaşmaz hemen savcılık harekete geçip gereğini yapsaydı. Bizde o savcıyı alkışlasaydık. Ama sizin 5 sene biriktirip de ilgili ilgisiz pek çok şeyi bir torbaya koyup adeta bir operasyon noktasına getirmeniz kimsenin kabul edebileceği bir şey değildir. Ama Türkiye bunu da aşıyor, Türkiye son vesayeti de kırıyor. Türkiye bu nokta da ayağı yere sağlam basan bir ülke konumuna geliyor” diye konuştu.

12 Eylül 2010 referandumunda halkın da desteğiyle Türkiye'nin demokratik istikrarına yönelik çok önemli bir adım atıldığını kaydeden Bakan Işık, “Biz şuna inanıyoruz bugün ki bu tartışmalar Türkiye’nin aslında çok daha güçlü olması demokrasi ve onun tabi sonucu olarak çok daha güçlü ekonomiye geçişin sancılarıdır. Hiçbir zaman kötümser olmadık, olumsuz düşünmedik. Bizim inancımız kanaatimiz çok daha güçlü demokrasiye geçişi sağlayacak sancılı bir süreçtir. Bu sürecinde sonuna doğru geliyoruz. Piyasadaki dalgalanmaları da sanayicilerimiz, işadamlarımız, insanımız çok kalıcı görmesin bunlarda geçicidir. Bu süreçlerde başarı ile atlatılacaktır. Bundan sonra Türkiye’de kimse demokrasiyi vesayet altına alma girişimini aklından dahi geçiremeyecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de esen rüzgara rağmen üretimin arttığını belirten Bakan Işık şöyle devam etti:
“İhracat artıyor. İstihdam da olumlu gelişmeler var. Geleceğe umutla bakmamıza sebep olacak çok fazla veri var. Türkiye’nin önü açık, 11 yıl da çok güzel bir başarı öyküsü yazdık. Ama hiçbir zaman bu başarı öyküsünü kendimiz açısından yeterli görmedik. 2023 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmek için hep birlikte koordinasyon içerisinde çalışacağız. Bakanlığımız yürüttüğü çok önemli çalışmalar var. Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği bunların en önemlisi bu düne kadar yapılan çalışmaları geliştirerek sürdürmek bizim görevimiz.”
Kaynak: İHA