Başkentte Balıkçılara Toplu Denetim Yapıldı

Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde mevzuata uygun olmayan balık satışının yapıldığı tespit edilen 71 iş yerine toplam 74 bin 802 lira para cezası uyguladı. Denetimlerde 3 bin 649 kilogram balığa el konuldu.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin gündüz saatlerinde hal ve balıkçıları denetlediği, geceleri ise Ankara'ya balık girişinin yapıldığı Samsun ve İstanbul yolunda polis ile jandarmayla birlikte araç kontrolü yaparak, yönetmeliğe uymayan balıklara el koyduğu ve bu balıkları Ankara'ya sokmak isteyenlere de yasal işlem uyguladığı belirtildi.
Büyük Hal, Ulus Hali, Sakarya Caddesi ve çeşitli ilçelerde faaliyet gösteren balık satıcılarına yönelik denetimlerin gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, denetimlerde asgari avlanma boyunun altında olduğu ve yönetmeliğe uygun olmayan balık satışının yapıldığı tespit edilen 71 iş yerine toplam 74 bin 802 lira para cezası uygulandığı ayrıca 3 bin 649 kilogram balığa da el konulduğu kaydedildi.
Denetimler öncesinde denetçilerle bir araya gelen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, su ürünlerinin gıda güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra istihdam oluşturmada da makro ve mikro düzeyde ülke ekonomisine önemli katkısı olan bir sektör olduğunu vurguladı. Koçak, su ürünlerinde sürdürülebilirliğin sağlanmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel ise balık tüketimi açısından Türkiye'de ikinci sırada yer alan Ankara'da balıkçılığın sürdürülebilir olabilmesi için su ürünleri avcılığıyla ilgili kurallara titizlikle uyulmasını isteyerek, ayrı bölgelerde bulunan birçok balık satış yerine eş zamanlı denetimler yapıldığını, bunun da denetimin etkinliğini artırdığını bildirdi.
Ankara'da mevzuata aykırı avlanmaya ve balıkçılığın geleceğini tehdit eden, tebliğe uygun olmayan balık satışına karşı denetimlerin titizlikle ve aralıksız olarak devam edeceğini belirten Temel, balıkçıları da yönetmelikleri takip etmeleri ve yönetmeliğe uygun olmayan ürün satmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA