Tdkb Ajansı'nın Görev Süresinin Uzatılması

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın (TDKB) görev süresinin Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda alınan kararla 6 ay uzatılmasının Eskişehir’e değer katacak çalışmalar için önemli bir enerji kaynağı olacağını ifade etti.

Tdkb Ajansı'nın Görev Süresinin Uzatılması

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Harun Karacan, yürütülen projenin kültürel boyutunun yanı sıra Eskişehir’e değer katacak kalıcı yatırımlar için de son derece önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Harun Karacan, “Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının, şehrimiz için son derece önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Eskişehir bugün ne yazık ki uygar kentler için simge haline gelmiş, kent kimliğini yansıtacak bir kent meydanına sahip değil. Bu nedenle başta kent meydanı olmak üzere, şehrin kültürel kimliğini tamamlayacak altyapı projeleri için TDKB Ajansımızın görev süresinin uzaması büyük anlam ifade ediyor. Bu hassasiyetimizi, gerçekleştirdiğimiz görüşmede sayın Bakan ve değerli milletvekillerimizle de paylaşmıştık. Bu çalışmayla Eskişehir’in enerjisine enerji katan değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu yeni süreç, Eskişehir’in geleceğine iz bırakacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA