Tarım Ekonomisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi tarafından başlatılan Tarım Ekonomisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı için gelecek ay öğrenci alımı yapılacak.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, alanında çalışan mühendis, bürokrat ve uzmanlara çalışmalarını aksatmadan akademik kariyerlerini yükseltme olanağı sunmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi tarafından Tarım Ekonomisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı başlatıldığı belirtildi.
Programa şubat ayında öğrenci alımı gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi:
"Türkiye'de sadece Akdeniz Üniversitesinde verilecek eğitim, kampüse gelmek zorunda kalmadan iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülecek. Yapılan program ile Türkiye'de tarım alanında çalışan uzman ve bürokratların tarım ekonomisindeki güncel eğilimleri ve yeterli akademik bilgi birikimine sahip olarak Türkiye'nin tarım sektöründe hak ettiği konuma ulaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor."
Programa üniversitelerin ziraat, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk ve işletme fakülteleri ile gıda mühendisliği bölümü mezunları, 13-21 Ocak tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne posta yoluyla başvurabilecek.
Kaynak: AA