Şehit Kuşan'ın Adı, Kavak'ta Bir Okula Verildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Tim Komutanı olarak görevli iken 1998 yılında İncebel Dağı Kato Kayalığı mevkisinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen İlhan Kuşan'ın ismi, babası İsmet Kuşan'ın emekli olduğu Merkez Ortaokulu'na verildi.

Okulda yapılan "Şehitlik Köşesi" ise düzenlenen törenle açıldı.
Kaymakam Mevlüt Şekerci, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin isimlerinin okul, meydan, cadde gibi çeşitli yerlere verilerek yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Merkez Ortaokulu'na Kuşan'ın ismini vererek, şehidin adını bir ömür boyu yaşatmayı hedeflediklerini anlatan Şekerci, "Ayrıca okulda bir şehitlik köşesi açılmıştır" dedi.

Dokuz yıl önce görev yaptığı okula oğlunun isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit babası İsmet Kuşan ise bu topraklarda kan dökülmemesini temenni ederek, "Şer ocakları şunu bilmeli ki bu topraklara göz dikenin karşısına binlerce İlhan Kuşan çıkacaktır. Bu bayrağın inmemesi, ezanların dinmemesi için tüm millet mücadele vermeye hazırdır" şeklinde konuştu.

Sınıf öğretmeni Himmet Cibelik de şehit Kuşan için yazdığı şiiri okudu.
İlçe Müftüsü Abdullah Karaca'nın dua ettiği törenin ardından davetliler Şehitlik Köşesini inceledi.
Kaynak: AA