(özel Haber) Donan Nazik Gölü’nde Tehlikeli Yürüyüş

Bitlis'te son günlerde etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle donan Nazik Gölü doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

(özel Haber) Donan Nazik Gölü’nde Tehlikeli Yürüyüş
Nazik Gölü'nün buz tutmuş halini görmek isteyenler, korkuyu ve heyecanı bir arada yaşadı

Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, Ahlat ilçesi Ovakışla beldesinde bulunan Nazik Gölü üzerinde yürüyüş düzenledi.

44 kilometrekarelik alana sahip Nazik Gölü’nde yürüyen doğaseverler, zaman zaman meydana gelen çatlamalar yüzünden heyecanlı dakikalar yaşadı. Yürüyüş ekibi tüm korkuya rağmen bazen buzda kaymayı tercih ederken, bazen de donan göl üzerinde top oynadı. Tehlikeye aldırmayanlar ise, donan göl üzerinde metrelerce kızakla kaydı.

Korku ve tedirginliye rağmen balıkçılarla beraber kilometrelerce yol yürüyen doğaseverler, donan gölde zorlu balık avını da meraklı gözlerle izledi. Balıkçılar, her çatlamanın ardından gölde yeni buz katmanı oluştuğunu belirtirken, 44 kilometrekarelik Nazik Gölü'nün tamamen donduğunu, kalınlığı 20-30 santimetreyi bulan buz katmanının ilerleyen günlerde daha fazla kalınlaşacağını belirtti.

Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kapsal, bu haftaki programlarında hem spor yapmak hem de yörenin turizmine dikkat çekmek için Nazik Gölü’ne bir yürüyüş düzenlediklerini belirterek, donan göl üzerinde yürümeyi çok farklı ve güzel duygularla tamamladıklarını ifade etti

Dernek üyesi Zübeyir Ergezen, güzel bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini, balıkçılara rastlamalarının güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.

Dernek üyesi Hilmi Koç hem zor hem de güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, korku ve heyecanı birlikte yaşadıklarını anlattı. Koç, bazen buzlardaki çatlamaların korkulu anlar yaşattığını ancak donan göl üzerinde kaymanın da bir o kadar keyif verici olduğunu ifade etti.

Dernek üyelerinden Bekir Kalender ise, aynı anda hem coşku hem de korkuyu yaşamak isteyen herkesi donan Nazik Gölü’nü görmeye davet etti.
Kaynak: İHA