Manisa Eğitim Bir-sen'den 28 Şubat Açıklaması

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "Göreve dönecek olan arkadaşlarımızın geçmişe dönük haklarının da eksiksiz verilmesi, iade edilmesi ve devlet adına onlardan özür dilenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Manisa Eğitim Bir-sen'den 28 Şubat Açıklaması

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 28 Şubat sürecinde görevden alınan kamu çalışanlarının göreve geri dönmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 28 Şubat sürecinde mağdur olan kamu çalışanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin geç kalındığını söyleyen Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "Bugün 28 Şubat mağduru arkadaşlarımızın göreve dönmeleri çok önemlidir. Ancak göreve dönecek olan arkadaşlarımızın geçmişe dönük haklarının da eksiksiz verilmesi iade edilmesi ve devlet adına onlardan özür dilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnancı düşüncesi ya da kılık kıyafetleri sebebiyle devlet memurluğundan çıkarılan kamu görevlilerinin bir çoğunun ilişikliği kesildiği tarihten bu güne kadar süreleri kamu hizmetinde geçmiş sayılarak özlük haklarının geçmişe dayalı olarak iade edilmesi sevindirici bir gelişmedir" dedi.

"MANİSA'DA 5 ÖĞRETMEN GÖREVE DÖNÜYOR"
Düzenlemenin tüm mağdurları kapsamadığını öne süren Sofuoğlu, düzenlemenin tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.

Sofuoğlu, "Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen olarak özellikle Kadınlar Komisyonumuzun oluşturduğu 'Rakamlarla 28 Şubat Raporu' hazırlamak üzere eylül ayında başlatmış olduğumu bir çalışma var. Bu çalışmayı kamuoyuna gerek basın yoluyla gerekse kendi kanallarımız yoluyla duyurduk. Burada 28 Şubat'ta yaşanmış süreçle ilgili mağduriyetlerin toplanması ve Rakamlarla 28 Şubat çalışmamıza destek verilmesini özellikle bekliyoruz. Bu çalışmadaki amacımız özellikle 28 Şubat Darbesi nedeniyle eğitim ve çalışma hayatından mahrum bırakılan insanlarımızın gerçek sayılarına ulaşmaktı. İstatistiklere dayalı bu çalışmamız hem ulusal hem de uluslararası arenada haklılığımızın belgesi olarak elimizi güçlendireceğini düşünüyorduk. Bu konuyla ilgili olarak gerek Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, gerek Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu gerekse Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi ve Memur-Sen Genel Merkezi Kadınlar Komisyonu'na ulaşılması için herkesi davet etmiştik" şeklinde konuştu.

Manisa'da 28 Şubat mağduru olan öğretmenlerin geri dönüşleriyle ilgili yapılan çalışmalardan da bahseden Sofuoğlu, "Manisa'da 5 öğretmenimizi göreve döndürdük. Saruhanlı'da var Merkez Çağatay İlköğretim Okulu'nda da öğretmenlerimiz var. 28 Şubat'la ilgili olarak sadece öğretmenler değil öğrenciler ve diğer kamu çalışanlar da var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı da 28 Şubat 2014 tarihinde kamuoyuna paylaşacağız" dedi.

Kaynak: İHA