'Kuyap Farkındalığın Artırılması' Toplantısı Samsun'da Yapıldı

KOBİ Çalışan ve İşverenlerin Kürsel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) "Farkındalığın Arttırılması Toplantısı" Samsun'da yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen KUYAP projesi tanıtımı yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.
Anemon Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu, ticaretin ve iş yapmanın koşullarının değiştiğini söyledi.

Değişen koşullara etkin cevap vermeyi başaran işletmelerin varlıklarını sürdürebileceğini belirten Murzioğlu, şunları kaydetti:
"Yenilikçi üretim, etkin şirket yönetimi ve insan kaynakları yönetimi ve iş organizasyonu sistemlerinde yaratıcı yaklaşımlar kullanılması, hızla değişen bir ortamda başarıyı sağlamak için gereken unsurlardır. Ancak iş gücünün uyum yeteneğine sahip çalışanlardan oluşması gerekmektedir. Böylece çalışanlar işletmenin ihtiyaçları doğrultusunda konumlanabilirler. Bunun için de becerilerin iş piyasasının gereklerine göre, sürekli güncellenmesi kaçınılmazdır. Özetle işletmelerimizin sürdürülebilirliği için eğitim şarttır. Ülkemizin ekonomik bağlamda bel kemiğini özel sektör teşkil etmektedir. Dolayısıyla özel sektör gelişerek büyümesi ve bunu sürdürülebilir kılması geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu amaca hizmet edecek olan projemizin beklentilerimizi karşılamasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA