Kilis Valisi Süleyman Tapsız Açıklaması

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesi için her türlü güvenlik tedbirinin alınmasını çok önemsediklerini bildirdi.

Vali Tapsız, Endüstri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen seçimde koordinasyon ve güvenliğin sağlanması toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart Yerel Seçim sürecinin 1 Ocak itibarıyla başladığını belirtti.

Yerel seçimlein ilgilendirdiği kişiler, seçim çevresi ve doğurduğu sonuçlar dikkate alındığında genel seçimlere nazaran daha hassas bir özellik arz ettiğini ifade eden Tapsız, yerel seçimlerin özelliğinden dolayı seçim sürecinde bazen arzu edilmeyen olaylar olabildiğini, bazen de belli bir kesim ya da kişilerin seçim sürecini sabote etmek için her türlü gayretin içine girmekten çekinmediğini kaydetti.

Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için alınan ve alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlediklerini belirten Tapsız, şunları söyledi:
"Seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesi için her türlü güvenlik tedbirinin alınmasını çok önemsiyoruz. Temel amacımız, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde hür ve demokratik ortamda siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak. Vatandaşlarımızın da siyasi tercihlerini hiçbir baskı altında kalmadan özgürce kullanabileceği ortamı oluşturacak güvenlik önlemlerini almaktır."


Kaynak: AA