İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Ürdün Ziyareti

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'in ziyaretinin, İran-ABD yakınlaşmasının yaşandığı bir süreçte gerçekleşmesini tepkiyle karşıladı.

AA muhabirine ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Ürdün İhvan'ı Genel Sekreter Yardımcısı Zeki bin Erşid, ziyaretin, İran-ABD yakınlaşmasının yaşandığı bir süreçte gerçekleşmesinin "manidar" olduğunu söyledi.

Ürdün'ün bölge ülkeleri, özellikle de Irak ve Suriye açısından stratejik bir konuma sahip olduğunu ve şu ana kadar bölgede yaşananlar karşısında mutedil bir siyaset izlediğini belirten Erşid, Zarif'in temaslarının, İran'ın bölgedeki siyasi projesinin Ürdün'le ilgili kısmını gerçekleştirmeye dönük olduğunu ileri sürdü.
"Ürdün'e İran ve Suriye eksenli yeni bir rol mu verilmek isteniyor?" diyen Erşid, Ürdünlü yetkililerin, ziyaretin içeriğini halka açıklaması gerektiğini belirtti.

Zarif, iki gün süren ziyareti esnasında Kral Abdullah ve Başbakan Abdullah en-Nesur ile görüşmüş, tarafların, Suriye krizi ve çözüm süreci ile İran'ın nükleer faaliyetleri ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği konularını ele aldığı bildirilmişti.
Kaynak: AA