Gaün İle Gtb Arasında İşbirliği Protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

GAÜN Senato Salonu'nda düzenlenen törende, intörn eğitim, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ortak proje işbirliği ve 2016 Dünya Bakliyat Yılı işbirliği protokolleri GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu arasında imzalandı.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, üniversitenin ilklerin üniversitesi olması yolunda ilerlediğini söyledi.

Nitelikli insan gücü yetiştirmenin yanında bir yandan da ürettiği bilgiyi toplumla paylaşarak bulunduğu yörenin hem de ülkenin ileri gitmesi için çalıştıklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti:
"GAÜN hem dünya ölçülerinde bir üniversite, hem de bulunduğu yöredeki dokularla temas içerisinde onunla bütünleşmiş bir üniversite. Eğitim reformlarında yeni arayışlar içerisine girdik. İntörn modeli de bunlardan bir tanesi. Daha önce mühendislikte, sağlık bilimlerinde, hemşirelikte uyguladık. Öğrencilerin belli bir dönem pratik bir eğitimini içermektedir. Burada 3,5 yıl eğitimini tamamlayan öğrenciyi biz tümüyle sahayla irtibatlandırarak, sahada belirli bir işletmede, belirli bir kurumda oranın elemanı gibi çalışarak onun iyi yetişmesini amaçlıyoruz."
Coşkun, işbirliği için GTB Başkanı Tiryakioğlu'na teşekkür etti.
GTB Başkan Tiryakioğlu ise kendileri için önemli bir gün yaşadıklarını kaydetti.

Dünyada kurumların tek başına başarılı olmasının artık mümkün olmadığını dile getiren Tiryakioğlu, "Biz bunun farkına vardık ve bugün ülkemizin parlayan yıldızı GAÜN ile işbirliği çerçevesinde protokoller imzalayacağız. Mutlaka paydaş haline gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA