Endonezya Büyükelçisi Agustını’den Ktb’ye Ziyaret

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini ve beraberindeki heyet Konya Ticaret Borsası (KTB)’nı ziyaret etti.

Endonezya Büyükelçisi Agustını’den Ktb’ye Ziyaret

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki ticareti arttırmak olduğunu ifade ederek, “Biz bu faaliyetleri geliştirmek ve daha fazla yaygınlaştırmak adına Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşıyoruz. Bu nedenle Konya’ya geldik. Sizleri tanımak şehrinizin potansiyelini yerinde görmek ve ticaret yapabileceğimiz Endonezyalı ve Konyalı iş adamlarını bir araya getirmek için burada bulunuyoruz” dedi.

Konya’nın tarım ve tarıma dayalı potansiyelinin kendilerini çok etkilediğini ifade eden Agustini, “Büyük ve verimli arazi yapısı, hayvan varlığı ve tarıma dayalı sanayisiyle Konya çok daha büyük işler yapacaktır. Türkiye’nin en büyük hububat borsasının da burada olması, tarımın gelişmesi için büyük bir fırsattır. Burada tarım ve gıda ile ilgili güzel işbirlikleri yapılacaktır. Şeffaflık ve dürüstlük ilkesiyle ikili ilişkilerin ticari anlamda da gelişmesi, iki tarafı da memnun edecektir. Bunun için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

TÜRKİYE BÖLGENİN YÜKSELEN GÜCÜDÜR
KTB Başkan Yardımcısı M. Namık Köklüsoy, ekonomik sınırların kalktığı günümüzde artık ticaretin geniş düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Dünya’da yaşanan ekonomik kriz sonrası Türkiye’nin değeri daha iyi anlaşılmıştır. Kararlı ve isabetli ekonomik ve siyasi politikalar istikrar ile birlikte Türkiye önemli mesafe almıştır. İlimiz tarım ve tarıma dayalı sanayide önemli bir merkezdir. Burada çok iyi ihracat fırsatları oluşturabiliriz. Yapacağımız faaliyetler ile Konya ile Endonezya arasında mevcut pazar hacmini artırıp, stratejik işbirlikleri oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin ardından Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu, ASLİDAŞ Lisanslı Depoculuk Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, salonun çok işlevsel olduğunu belirterek, “Böyle bir alt yapıya sahip satış salonunu daha önce görmedik. Buradaki satış işlemlerinde ürünün gerçek değerini buluyor olması bizleri oldukça etkiledi. Hiçbir kimsenin hakkı birine geçmiyor. Yani tam bir İslami bir ticaret oluyor. Bu açıdan çok memnun oldum” dedi.

Kaynak: İHA