Cumhurbaşkanı Gül, Müteahhitler Birliği Genel Merkez Binası'nın Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müteahhitlere seslenerek, "Aldığınız projeler artık milyar dolarlarla ifade edilmeye başlandı.

Bundan hepimiz büyük gurur duyuyoruz. Muhakkak ki gurur duyulacak sektördür. Bunların ötesinde Türkiye'nin itibarını dünyaya taşıyorsunuz. Bizler de yaptığınız eserleri gördüğümüzde iftihar ediyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği Yeni Genel Merkez Binası'nın açılış törenine katıldı.

Gül, yaptığı konuşmada müteahhitlere seslenerek, "Aldığınız projeler artık milyar dolarlarla ifade edilmeye başlandı. Bundan hepimiz büyük gurur duyuyoruz. Muhakkak ki gurur duyulacak sektördür. Bunların ötesinde Türkiye'nin itibarını dünyaya taşıyorsunuz. Bizler de yaptığınız eserleri gördüğümüzde iftihar ediyoruz. Bunlar tabii ki devam etmesi için de hükümetimiz olmak üzere, sizlere dışarıda önemli ihaleleri kazanmanız için de elimizden geleni yapıyoruz. Şunun için; sizin kabiliyetinize inandığımız için. Aldığınız işlerde mahcup etmiyor, gurur duyduruyorsunuz. İstikrar önemli, istikrarın olmadığı yerde bu tür övünç kaynakları çıkmaz" dedi.

Yapılan reformlara dikkat çeken Gül, "Olumsuzluk en çok sizde hissedilir. Çünkü, birdenbire satışlar durur. Bütün Türkiye olarak bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Dünyada büyük ekonomik kırılganlıklar yaşanırken, Avrupa'nın özellikle toparlanmadığı süreçte dışarıdan gelen olumsuz dalgalara içeriden bir olumsuz dalga eklemememiz gerekir. Bazen birdenbire sanki rahatsız ediyormuş gibi bu tür davranışlar oluyor" diye konuştu

Kaynak: İHA