Bilecik'te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Ben inandığım ve gerçekten memleketin hayrına olacağını düşündüğüm bir işte, siyasi hayatıma mal olsa dahi, bunun sonuna kadar arkasından gitmeye hazırım. Bu kentsel dönüşüm de bana siyaseten kar getirmesi veya zarar getirmesi hiç önemli değil" dedi.

Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Bilecik'in kent dokusunun yenilenmesi ve oluşturulması, geleneklere bağlı kentsel dönüşüm faaliyetleriyle ilgili yaklaşık bir yıldır çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kentsel dönüşüm kararı alındığını anlatan Yağcı, şöyle konuştu:
"Meclisimizin bize vermiş olduğu bu yetkiye dayalı olarak, biz kentsel dönüşüme ilişkin olarak, firmamızla işbirliği içinde çalıştık. Devletimizin bu alandaki yetkili organları kimse tümüyle görüştük ve birçok şehirde olmayacak derecede kentsel dönüşüm yaparken hemşerilerimize, bu konuda da iddialıyız en uygun teklifleri sunacağız. Bazıları 'Kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm' diye ifade kullanıyor. Rantsal dönüşüm, eğer buranın yoğunluğu normal imar şartlarımız uygulanırsa 3 bin 800 konut. Siz buraya 3 bin 800 konut yerine 5 bin konut yaparsanız, 6 bin konut yaparsanız, vatandaşın yapacağından fazla yapar, buradan da belediyeye veya ilgili kurumlara pay çıkarırsanız rantsal dönüşüm budur. Ama 3 bin 800 konut yapılacak yere 2 bin 657 konut yaparsanız bu rantsal dönüşüm değil, bu gerçekten kamuya yönelik, şehre yönelik, o insanın huzur ve refahına, mutluluğuna, geleceğine yönelik bir çalışmadır. Ben inandığım ve gerçekten memleketin hayrına olacağını düşündüğüm bir işte, siyasi hayatıma mal olsa dahi, bunun sonuna kadar arkasından gitmeye hazırım. Bu kentsel dönüşüm de bana siyaseten kar getirmesi veya zarar getirmesi hiç önemli değil."
Kaynak: AA