6 Yıl Süren Boşanma Davasını 10'uncu Hakim Karara Bağladı

Antalya'da, Türk eşinden boşanmak için dava açan Rus yazar Anna Nikolskaya'nın (33) isteği, değişen 10 hakimin ardından 6 yıl sonra gerçekleşti.

İnternetten 2005 yılında tanıştığı, Kemer ilçesinde gıda üzerine şirketi bulunan H.E. ile evlenen Anna Nikolskaya, 2 yıl sonra hamile olduğunu öğrendi. Bu sırada eşiyle arasındaki "Şiddetli geçimsizlik" nedeniyle ailesinin yanına Rusya'ya dönen Nikolskaya, burada kızı Alisa'yı dünyaya getirdi.
Nikolskaya, "Eşinden şiddet gördüğü" gerekçesiyle 13 Ağustos 2008'de Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma davası açtı ve 500 bin maddi, 500 bin manevi olmak üzere 1 milyon lira tazminat istedi.
Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava, bugüne kadar 9 hakim değişmesine rağmen karara bağlanamadı. Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10'uncu hakim Abdülaziz Akbıyık'ın karara bağladığı davada, Nikolskaya'ya ayda 750 lira yoksulluk, 750 lira da kızı Alisa Ekseli için iştirak nafakası ödenmesine karar verildi.

Mahkeme, ayrıca H.E.'nin Nikolskaya'ya 20 bin lira maddi, 40 bin lira da manevi olmak üzere 60 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.
Rus yazar Nikolskaya'nın avukatı Şebnem Ülk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıllık davanın 10'uncu hakimi Abdülaziz Akbıyık tarafından karara bağlandığını ve boşanmanın gerçekleştiğini söyledi.

Ülk, müvekkilinin boşanma davası sürecinde psikolojik olarak oldukça yıprandığını ifade etti.

Kaynak: AA