Çatıder 792 Mimarlık Öğrencisine Eğitim Verdi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ÇATIDER) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği "Uygulamalı Çatı Kaplama Malzemeleri ve Çatı Sistemleri Eğitimleri" kapsamında 2013'de 7 üniversitede, 792 mimarlık öğrencisine verildi.

ÇATIDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004'den bugüne 10 yılda 22 okulda düzenlediği 47 eğitim ile 3 bin 592 öğrenciye, 80'in üzerinde akademisyen ve öğretmene ulaştı.
Geçen yılın son eğitimleri 20-27 Kasım'da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla Yerleşkesi'nde, 4-5 Aralık'ta Maltepe Üniversitesi'nde ve 18 Aralık'ta Uludağ Üniversitesi'ndeki uygulamalarla tamamlandı.
ÇATIDER'in 2013'de düzenlediği son üç eğitime İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 180, Maltepe Üniversitesi'nde 140 ve Uludağ Üniversitesi'nde 80 mimarlık fakültesi öğrencisi katıldı.

ÇATIDER üyelerinden Atermit, Braas, Multiplan, Onduline Avrasya, Rheinzink Türkiye ve Ytong tarafından verilen eğitimlerde, soruları birebir yanıtlanan mimar adaylarının uygulama izleme imkânları oldu.
ÇATIDER üyesi firmaların eğitmenleri, büyük boy uygulama maketleri üzerinde çatı kaplama malzemeleri ve çatı sistemleri ile ilgili uygulamalı eğitimler verdi.
Eğitim kapsamında öğrenciler çatı kaplama malzemeleri, malzemelerin sistem olarak uygulanması, uygulama teknikleri, gerekli alet, edevat ve çatı ustasının özellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.
Eğitim programında sektörün en önemli gündem maddelerinden biri olan iş güvenliği konusuna da yer verildi.

Uygulamalı çatı eğitimleri 2014'de bahar döneminde de Türkiye genelindeki farklı üniversitelerde devam edecek.

Kaynak: AA