Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Özkan Açıklaması

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan, "Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar olmazsa, ziraat mühendisleri olarak biz ve hatta Türkiye'de olmaz" dedi.

Özkan, bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu söyledi.

Ülkede 25 milyon insanın tarımdan geçimini sağladığını belirten Özkan, "25 milyon insan üretiyor, gıda gereksinimlerimizi karşılıyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşları ve onların sorunlarını "yok" olarak göremeyiz" dedi
Tarımdan geçimini sağlayan 25 milyon insanın sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Özkan, şöyle devam etti:
"Bu insanların sorunları çözülmezse üretim olmayacak, ülke gelirleri düşecek. Bütün tarım ürünlerini ithal eder hale geleceğiz. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar olmazsa, ziraat mühendisleri olarak biz ve hatta Türkiye'de olmaz. Oda olarak bu sorunları her fırsatta dile getirmeli ve çözülmesi için çalışmalar yapmalıyız. Kırsal toplumun geleceğinin daha da planlanması gerekiyor."
Düzenlenen toplantıya Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve oda üyeleri katıldı.

Kaynak: AA