Erzurum'da Üniversite-sanayi İşbirliği

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Atatürk Üniversitesi ve Aşkale Çimento arasında üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla çalıştay düzenledi.

Çimento sektörünü akademik çevrelere anlatmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde yeni adımların atılması tartışıldı.
"Çimento Sektörünün Üniversitelere Tanıtımı" adıyla düzenlenen toplantıda, Aşkale Çimento Fabrika Müdürü Hüseyin Günaslan, ÇEİS Genel Sekreteri Serdar Şardan, ÇEİS Araştırma ve Eğitim Uzmanı Özgür Acar, ÇEİS Araştırma ve Eğitim Uzmanı Yücel Yetişkin, Aşkale Çimento Çevre Yüksek Mühendisi Zeynep Ekmekyapar Kul ve Aşkale Çimento İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ali Uludağ birer konuşma yaptı.
ÇEİS Genel Sekreteri Şardan, çimento sektörünün sadece ekonomik değil sosyal ve çevresel alanlarda da güçlü bir etkiye sahip olduğunu belirterek, "Bu anlamda özellikle akademik çevrelerle daha güçlü, süreklilik arz eden ve topluma katkı yapacak çalışmaların içinde olmayı her zaman istiyoruz. ÇEİS olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve bunları yerine getirmek noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yücelik, üretim süreçleri başta olmak üzere her adımda ve aldıkları her kararda bilimsel kuralların geçerli olması gerektiğini ifade etti.

Yücelik, şöyle konuştu:
"Akademik çalışmalara ve araştırmalara kapımız her zaman açık. Bununla alakalı atılacak adımların takipçisi ve katılımcısı olacağımızı bir kez daha yinelemekte fayda görüyorum. Aşkale Çimento olarak her alanda bilimi savunurken, yenilenmeye ve bu paralel değişime de sonuna kadar açığız. Bu işbirliğinin ülkemizin gelişimine ciddi katkılar yaptığı muhakkak. Bölgemizde de söz konusu işbirliğinin artmasını diliyoruz."
Çalıştayda, işbirliğin güçlenmesi ve sürekliliği konusunda karar alındı.

Kaynak: AA