Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Bozüyük'te

, Bozüyük Yüksek Hızlı Tren İstasyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Bozüyük'te

Bakanlık görevine gelmesinin ardından ilk ziyaretini Eskişehir’e gerçekleştiren Bakan Elvan, il merkezinin ardından Piri Reis Test Treni ile Bozüyük Yüksek Hızlı Tren İstasyonuna geldi. Bozüyük Hızlı Tren İstasyonu hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Elvan, Bozüyük istasyonu inşaatın şubat ayı sonunda bitirilmesi talimatını verdi. Bakan Elvan’a, Bozüyük Hızlı Tren İstasyonu ile ilgili olarak, yapının yaklaşık 10 bin metrekare civarında, özürlü asansörleri ve yürüyen merdivenleri ile beraber birinci sınıf tabir edilen yüksek kaliteli bir inşaat olacağı ve 3 bloktan oluştuğu anlatılarak yerleşim planı üzerinde bilgiler verildi.

Bakan Elvan’ın Bilecik’teki çalışmaların ne durumda olduğunu sorması üzerine de Bilecik’teki istasyonla ilgili olarak peronların markizleriyle beraber bitmek üzere olduğu, binasının projelerinin tamamlandığı ve çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı, 4 ay içerisinde de teslim edileceği bilgisi verildi.

Yapılan görüşmelerin ardından Bakan Elvan, beraberindekilerle birlikte Osmaneli’ne Ankara- İstanbul YHT hattı şantiyesine hareket etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Bozüyük Yüksek Hızlı Tren İstasyonuna gerçekleştirdiği ziyarete, Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA