Vali Akdemir’den Kemah İlçesi’ne Ziyaret

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir Kemah İlçesi’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vali Akdemir’den Kemah İlçesi’ne Ziyaret
Vali Akdemir ilk olarak Kemah Kaymaklığını ziyaret etti. Kemah Kaymakamı ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Akdemir Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek'ten ilçede yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı.Ziyaretlerinin devamında Kemah Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Akdemir’i Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal ve çalışanlar karşıladı. Vali Akdemir burada Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Akdemir ziyaretlerinin devamında özel sektör tarafından işletilen Kemahlılar Besicilik ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş. işletmesinde incelemelerde bulunarak işletme hakkında bilgiler aldı.İncelemelerinin devamında Kömür Köyü'nde bulunan ve işletimi özel sektör tarafından yapılan Kemah tuz ocaklarında incelemelerde bulunan Vali Akdemir Osmanlı döneminde açılan tuz ocaklarının işletme olarak faaliyetlerinin sürdürmesinin yanında turizm açısından da önemine vurgulayarak tuz ocaklarında bulunan tarihi binanın restore edilmesini ve binanın çevre düzenlemesinin yapılarak turizme kazandırılması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.Daha sonra Vali Abdurrahman Akdemir'in başkanlığında ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla istişare toplantısı yapıldı. Vali Akdemir sorunları ve talepleri dinledi ve ihtiyaçların belirlenerek çözümler üretmek için adımlar atılacağını ifade etti.

Kemah’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Akdemir yaptığı konuşmada; Kemah ilçesi ziyaretlerinin sebebini 2013 yılının değerlendirmesini yapmak olduğunu, muhtarları dinleyerek Kemah ilçesine yapılacak yatırımların istek ve ihtiyaçlara göre belirlenerek yapılacak yatırım programlarının buna göre şekilleneceğini ifade etti.

Vali Abdurrahman Akdemir konuşmasının devamında; İlçenin asıl geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirtip, “Erzincan Valiliği, İl Özel İdaresi ve Kamu Kurum Kuruluşları olarak öncelikle enerjimizi, kaynağımızı ve mesaimizi tarım ve hayvancılığa ayırdık.” dedi.

Vali Akdemir Doğandere Köyü’nde yarım kalan sulama projesinin tamamlanacağını belirterek yine bu köyde bir gölet projesi olduğunu ve bu göletin bir an önce ihaleye çıkması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Vali Akdemir “Tarım ve hayvancılığın ötesinde Kemah’ın ayrı bir önemi olduğunu belirterek ilimize gelen vatandaşlarımızın görmek istedikleri bir ilçedir Kemah. Burada bulunan Sultan Melik Türbesi ve Kemah Kalesi insanlarımızın ziyaret noktasıdır. Tarım ve hayvancılığın ötesinde mutlaka turizmi de destekleyeceğiz. Kemah’ta konaklama sorunun çözülmesi, Kemah Kalesi kazı işlemlerinin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için Özel İdareden kaynak aktarılarak bu işe hız verilmesi gerekiyor. İlçenin göç vermemesi için bu topraklarda tutabilmek için mutlaka gereken desteği vermemiz gerekiyor. Valilik ve İl Özel İdare olarak vatandaşlarımızı köylerde kendi topraklarında huzurlu mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri adına gerekli yatırımlar yapıp, akılcı projeler geliştirmeliyiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi adına her zaman ve her koşulda kaynak sağlanabilir. Muhtarlarımız şunu söylüyoruz köylümüzün ihtiyacını ne karşılayacaksa onu dile getirin. Taleplerinizi dile getirin. Öncelikle köylerimizde içme suyuna asfalta, yapım koşulları varsa kanalizasyon yapımını gerçekleştirip, köylünün nefes alabileceği meydan düzenlemesi yapıp alt üst yapıyı tamamlayarak köylerdeki işleri bitirmek istiyoruz.” dedi.

Daha sonra muhtarların taleplerini ve isteklerini dinleyen Vali Akdemir muhtarlar tarafından gündeme getirilen isteklerin incelenerek öncelik sırasına göre yapılacağını söyledi.

Vali Akdemir toplantının ardından Kemah İlçesinde yaşayan ihtiyaçlı bir aileyi ziyaret ederek hasta ve cihaza bağlı olarak yaşayan vatandaşın yaşadığı evin tadilatının yapılması ve gerekli eşyaların alınması ve ihtiyaçların giderilmesi konusunda ilçe kaymakamına talimat verdi.
Kaynak: İHA