Kayseri İl Genel Meclisi'nde Yaşanan Kavga

MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, İl Genel Meclisinde yaşanan tatsız olayın bir daha yaşanmaması için herkesin azami ölçüde fedakarlık ve hoşgörü içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Eke, yaptığı yazılı açıklamada, İl Genel Meclisi Toplantısı'nın ardından yaşanan kavga olayına değindi. MHP'nin her zaman, adaletsizliğe karşı her yerde dik duruşunu sergilediğini savunan Eke, AK Parti Kayseri İl Başkanı'nın konuyu derinlemesine araştırmadan açıklama yaptığını, bu açıklamayı talihsiz, manidar ve üzücü bir gelişme olarak nitelendirdiğini ileri sürdü.
Partisinin TBMM'de, Kayseri İl Genel Meclisi'nde ve Kayseri'de hiçbir zaman kavgadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, insanları kamplaştırmadan yana olmadığını vurgulayan Eke, şöyle devam etti:
"Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletin vermiş olduğu oylarla seçilmişliğin önemine binaen hakkı teslim etmek bakımından her türlü meşru zeminlerdeki mücadele verme hakkına sahip olduğunu herkes bilmelidir. Yaşanan bu olay Milliyetçi Hareket Partisi tarafından alkışlanacak, göklere çıkarılacak bir olay değildir. Ancak şurası iyi bilinmelidir ki bunun öncesinde, ne gibi tahrik ve meşru müdafaanın sonucu tezahür ettiğini araştırmadan Milliyetçi Hareket Partisi Grubuna ve Grup Başkanvekilimize söylenen hiçbir haksız sözü kabul etmiyor, misli ile cevap vereceğimizin bilinmesini istiyoruz."
MHP'nin 44 yıllık siyasi hayatında genel ve yerel yönetimlerde her zaman haktan, hukukun üstünlüğünden adaletten şaşmayarak görev şuuru içerisinde faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Eke, "Hiç kimse bizi huzur bozucu olarak nitelendiremez. Bu ifadeyi kullananlar Türkiye'nin hukukunu, düzenini nasıl bozduğunu aynaya bakarak görmelidirler. İl Genel Meclisinde yaşanan bu tatsız olayın bir daha yaşanmaması için herkesin azami ölçüde fedakarlık ve hoşgörü içerisinde olması dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA