Bdp Genel Başkan Yardımcısı Beştaş Açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "BDP olarak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun formül ve önerisinin arkasında değiliz" dedi.

Beştaş, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, on binlerce Kürt avukatını temsil etmediğini savundu.
Onun önerilerinde hukukun eşitliği bağlamında bir yaklaşımın söz konusu olmadığını öne süren Beştaş, şöyle konuştu:
"Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında yeniden yargılama yapılması için formülü geliştirmiş. Geliştirdiği bu formül bizi bağlamıyor. BDP olarak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun formül ve önerisinin arkasında değiliz. Bu davalara ilişkin formül geliştirilmeye çalışılırken binlerce Kürt tutuklunun hukuksuz bir şekilde yargılanması durumunun TBB tarafından dile getirilmemesi tam anlamıyla çifte standart ve birilerini koruma ve kollama yaklaşımıdır. Bütün olağanüstü mahkemeler kaldırılmalı ve o mahkemelerde yargılanan herkes yeniden yargılanmalıdır. Parti olarak bu duruma destek veriyoruz. Ergenekon davasında, devleti hukuk dışı yollarla devirmek için planlanan darbe girişimine yönelik faaliyet ve fiiller yargılanıyor. Yargılanması gereken deliller dosyada olmasına rağmen hiçbir şekilde faili meçhul cinayetler tartışılmıyor. Ergenekon dosyasında görülmeyen binlerce faili meçhul cinayetin izinin yakalanması için deliller var. Bu delillerin hiçbiri bu davada yargılama konusu yapılmadı."
Kaynak: AA