Kocaeli'de Kültür-sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ocak ayında "Töre", "Zümrüd-ü Anka", "Dişi Horoz", "Küheylan" ve "Kral Lear" oyunlarını sahneleyecek

Turgut Özakman'ın yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Töre" adlı drama oyununda, Eylem Tanrıver Varlı, Zeliha Çetinkaya, Aysel Yılmaz, Melih Düzenli, Taylan Ertuğrul, Çağla Buldak. Emel Pala, Ahsen Gül Ever, Senem Akman, Pınar Ünsal ve Talha Kaya rol alıyor.
Erzurum'da yaşayan Karagiller ve Çolakgiller aileleri arasındaki kan davasını konu edinen oyun, 2, 3 ve 4 Ocak'ta SDKM Büyük Sahne'de, 19 ve 28 Ocak'ta da Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.
Zeliha Çetinkaya'nın yazıp yönettiği "Zümrüd-ü Anka" isimli çocuk oyununda ise Serhat Güzel, Tekin Ezgütekin, Seda Güven Şahin, Çağrı Mengüç, Seçil Mutlu, Levent Muratoğlu ve Cemal Aldıç oynuyor.
Zor günler geçiren ve bu yüzden Zümrüd-ü Anka'dan yardım istemek için yola çıkan kuşların yolculukta başına gelenlerin anlatıldığı tek perdelik oyun, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 ve 29 Ocak'ta SDKM Büyük Sahne'de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
"Dişi Horoz" adlı oyun 9, 10, 11 Ocak'ta SDKM Büyük Sahne'de, "Kurdele Ya Da Artı Sonsuz" adlı oyun 8 ve 15 Ocak'ta SDKM Oda Tiyatrosu'nda, "Gişe" adlı oyun 8, 15 ve 29 Ocak'ta SDKM Tatbikat Sahnesi'nde, "Sevgi Çemberi" adlı oyun 7, 14, 21 ve 28 Ocak'ta Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde, "Beyaz Tay" isimli oyun 7 ve 14, "Eski Fotoğraflar" adlı oyun da 21 ile 28 Ocak'ta Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak..
Kaynak: AA