Kırşehir’e Biyogaz Tesisi

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHIKA) tarafından desteklenen Kırşehir biyogaz tesisinin kurulması için imzalar atıldı.

Kırşehir’e Biyogaz Tesisi

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Il Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamattin Öztürk, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, AHIKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Kırşehir biyogaz tesisinin kurulması kapsamında, ajans projeye iki buçuk milyon lira katkı sağlayacak. Kırşehir’in Körpınar köyü civarında yapılacak tesisin toplam fiyatı 5 milyon lirayı geçecek.

Biyogaz tesisi kurulduktan 4 yıl sonra kendini amorti edeceğini ve kurulduğu bölgeye hareket getireceğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, ‘’Bugün Kırşehir’de biyogaz tesisi kurulmasına yönelik hazırlanan projenin uygulanması amacıyla sözleşme imzalanacaktır. Son derece örnek bir proje olan biyogaz tesisi kurulmasını kalkınma ajansı yönetim kurulu kabul etti. Bu aynı zamanda ilimizde yapılan hayvancılık dolayısıyla katı atıkların bertarafını, katı artıkların modern bir şekilde bertarafıyla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının da üretimini amaçlamaktadır” dedi.

Kaynak: İHA