Eğitim Bir-sen’den 17 Aralık Operasyonu Açıklaması

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Birsen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, 17 Aralık operasyonu ile hedefin Türkiye olduğunu belirterek, “Millet bu tarihlerden önce de oynanan oyunları çok iyi gördü” dedi.

Eğitim Bir-sen’den 17 Aralık Operasyonu Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve bir grup sendika üyesi, Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesindeki AK Parti binası önünde basın açıklaması yaparak hükümete destek verdi. Başkan Coşkun, 17 Aralık operasyonuyla hedefin barış süreci, istikrar, başörtülülerin kurumlardan kovulması olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin her on yılda bir direk veya dolaylı darbelerle dizayn edilmeye çalışıldığını belirten Coşkun, şöyle konuştu: “Eski Türkiye sevdalılarının tarihin çöp sepetine atılan bir iktidar rüyasıydı. 2003-2004 yıllarından itibaren Yeni Türkiye’nin inşa edilmesi için atılan her adımın bir tertiple durdurulmaya çalışıldığını bu millet çok iyi hatırlıyor. Millet bu tarihlerden önce de oynanan oyunları çok iyi gördü. Bir daha postallıların tahakkümü altında yaşamayı istemediği için iradesine sahip çıkıyor.”
Coşkun, bazı güç odaklarının yeni tertipler kurarak ülkenin yakalamaya çalıştığı huzur ve güven ortamının, kalkınma hedeflerinin, uluslararası arenadaki tercihlerin, savunma sanayisindeki bağımsızlık ideallerinin baltalanması için devreye girildiğini savundu.

Yolsuzluklara bu milletin kültürel ve manevi kodlarından dolayı tahammül edemeyeceğini anlatan Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: "Bu topraklar üzerinde yaşayan milletin hiçbir ferdi yolsuzluğu hoş görmez, sineye çekmez. Bu konuda suçluluğu ispatlanan herkesin en ağır cezaları almaları gerekmektedir. Ancak, yaşanan olayların tertip şekli, birleştirilen soruşturmalar, toplum mühendisliği çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığı belli olan ayakkabı kutusu algısı ve sürekli bir şekilde yazılı, görsel, sosyal medya üzerinden pompalanan itibarsızlaştırma çalışmaları, yargı mensuplarının yürütme alanına giren konularda bildiri yayınlamaları, yapılmaya çalışılan darbenin boyutlarını göstermektedir. 10 yıldan beri hemen her alanda elde edilen kazanımların tehdit edilmesi, son bir iki haftada Türkiye’nin uğradığı zarar ve her şeyden önemlisi vatandaşın kafasında yer eden mücadele algısı tamiri mümkün olmayacak boyutlara ulaşmıştır.”

“HERKES KENDİ ELBİSESİNİ DİKİYOR”
Ülkenin kriz dönemlerine geri getirilmek istendiğini anlatan Coşkun, dış odakların seçim sandığı kurulmadan hükümeti devirmek istediğini kaydetti

Milletin oyuna gelmeyeceğini belirten Coşkun, şunları söyledi: “Amaç, 10 yıldır milletin alın teriyle ilmek ilmek döşenen yatırımları ve normalleşme adımlarını değersizleştirmek ve en önemlisi millet iradesinin temsil görevini üstlenen Hükümeti devirmektir. Gezi olaylarından çok önce hazırladıkları ancak Gezi olaylarında provasını yaptıkları elbiseyi, şimdi üzerimize giydirmeye çalışıyorlar. Üzerimize elbise yakıştırmaya çalışanların amacının bedenimizi örtmek değil, bedenimize hükmetmek olduğunu iyi biliyoruz. Demokrasinin en önemli aygıtlarından olan seçim sandığından korkan tüm odakların amacı seçim sandığı kurulmadan bu işi bitirmektir. Çünkü çok iyi biliyorlar ki, seçim sandığı kurulursa eğer, millet bundan öncekilerde olduğu gibi bu oyunu da bozar.”
Birliktelik çağrısında bulunan Coşkun, sömürü düzeninin deşifre edilmesinin de ancak birlik ve beraberlikle mümkün olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA