YTÜ’de Türk-Alman Enerji İşbirliği

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Almanya’nın enerji devi German Energy Center&College (GECC) dev bir işbirliğine imza attı.

YTÜ’de Türk-Alman Enerji İşbirliği
İşbirliği sayesinde YTÜ’lü öğrencilere GECC bünyesindeki 20 firmada staj imkanı da sunuldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Almanya’nın önemli enerji firmalarından German Energy Center & College’in (GECC) ile ‘Yenilenebilir Enerji’ ve Enerji Verimliliği’ konularında işbirliğine gitti. YTÜ Teknoparkı’nda faaliyete geçen GECC firması, İstanbul’u Alman firmalarının teknoloji merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ise, GECC’nin YTÜ Teknoparkı’ndaki teknoloji merkezini ziyaret etti. GECC Türkiye CEO’su Nurten Satılmış’ın karşıladığı Alman Bakan Duin’e, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek eşlik etti. YTÜ Rektörü Yüksek ile üniversitenin teknoloji alanındaki çalışmaları ve projeleri hakkında sohbet eden Duin, GECC Türkiye CEO’su Nurten Satılmış’dan şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“TEKNOPARKTA 180 FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR”
Üniversite ile sanayi kuruluşlarının işbirliğini önemsediklerini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, teknoparkta farklı alanlarda pek çok ülkeden 180 firma bulunduğunu dile getirdi.

Rektör Yüksek, Almanya’nın önemli enerji firmalarının showroomlarının YTÜ’de bulunmasının akademik çalışmalar ve öğrencilerin kişisel gelişimi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

“ALMAN TEKNOLOJİSİ İLE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin de, Türkiye ile eyaletleri arasında enerji alanında ciddi bir işbirliği ağı oluşturmak istediklerini söyledi.

Almanya’nın bu alandaki tecrübesi ve teknolojisini Türkiye’ye taşımak istediklerini belirten Duin, Almanya’dan getirecekleri network ve tecrübe ile Türkiye’deki potansiyelin ve mevcut kaynakların daha iyi değerlendirilebileceğini vurguladı. İşbirliği sayesinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji anlamında ciddi çalışmalara imza atılabileceğini aktaran Duin, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne de sundukları imkânlar için teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE AVRUPA’DA STAJ İMKANI SUNULDU
GECC Türkiye CEO’su Nurten Satılmış ise, yapılan işbirliği ile enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konusunda Almanya’nın teknolojisi ile ve tecrübesinin Türkiye’nin potansiyeli ile buluşturulacağını söyledi.

Nurten Satılmış, YTÜ ile yapacakları seminerler sayesinde ile GECC bünyesindeki 20 şirketin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki ürünlerini etkin bir şekilde kullanabilecek yöneticilerin yetiştirileceği ‘enerji yöneticileri’ yetiştireceklerini dile getirdi.

Satılmış, 20 Alman şirketin showroomlarının akademik çalışmalara açık alacağını belirtirken, aynı zamanda öğrenciler için Avrupa ve Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerde staj imkanı sunacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA