Sultangazi'de 119 Bin Öğrenciye 714 Bn Defter Dağıtılacak

İSTANBUL - Sultangazi Belediyesi, ilçedeki tüm ilk, orta ve lise öğrencilerinin defterlerini ücretsiz dağıtacak.

Sultangazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, son iki yılda 1 milyon 160 bin defter dağıtılırken, bu yıl da 119 bin öğrenciye eğitim müfredatına uygun 6 farklı ebatta 714 bin defter dağıtılacak.

Sultangazi Belediye Başkan Cahit Altunay'ın ilk defterleri, Orhangazi İlkokulu'nda "Uyum Programı"na tabi tutulan 1. sınıf öğrencilerine dağıttığı aktarılırken, Altunay'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Okullarımızın boya badana ihtiyaçlarını karşılarken, yavrularımızın oyun alanları olan okul bahçelerini asfaltladık, ağaçlandırma çalışmalarını yaptık. Bu eğitim döneminde de birçok okulun konferans salonunu yaptık ve hizmete açacağız."

-Okullar Hayat Olsun Projesi"nde hasat

Sultangazi Belediyesi'nin desteği ile ilçedeki eğitim kurumlarında "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında yetiştirilen sebze ve meyvelerin hasadı yapıldı.

Proje kapsamında okul alanlarında doğa yaşam bahçeleri oluşturulurken, Orhangazi İlkokulu'nun bahçesinde yetişen sebzelerin hasadını Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 1. sınıf öğrencileriyle yaptı.

Domates, fasulye, biber ve çilek hasadının yapıldığı etkinlikte, ilçe genelindeki tüm okullarda benzer düzenlemer yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA