Odtü'de Başörtülü Öğrencileri Yönelik Sözlü Saldırı

SAKARYA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin, "Kalkıp üniversiteye kaydolmuş, gelmiş oraya, sınavı kazanmış başörtülü kardeşlerimize ne hakla buradan çıkın diyebilirsiniz. Siz kim oluyorsunuz" dedi.

Eker, partisinin Serdivan İlçe Başkanlığı 21. Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin her alanda çok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, yapılan çalışmaları anlattı.

AK Parti'nin icraatlarının sadece Türkiye'de değil, birçok ülkeye ilham kaynağı olduğunu anlatan Eker, AK Parti'nin küresel, bölgesel bir liderlik rolünün ortaya çıktığını kaydetti.

AK Parti'nin lideri ve kadrolarının haksızın karşısında, haklının yanında durduğunu dile getiren Bakan Eker, "Zalimin karşısında, mazlumla birlikte oldu. Bugün de hala AK Parti hükümetinin tavrı budur. Küçük hesap yok. Haksızlık varsa zülüm varsa bir yerde ve AK Parti zihniyeti iktidarı, haksızlığa karşı haklının yanındadır. Ulusal politikamızda da uluslararası politikamızda da hepsinde bu var" diye konuştu.

-"Bu zalime biz dur demeyeceksek kim diyecek"

Mısır'daki darbeye de değinen Eker, masum, sadece dua eden insanların üzerine acımasızca kurşun yağdırdıklarını vurguladı.

Seçilmiş bir yönetimin zorla görevinden uzaklaştırıldığını belirten Eker, şunları söyledi:

"Anti demokratik bir sistemi inşa etmeye, demokrasiyi etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Şimdi Türkiye burada haklının yanında durdu, haksıza karşı. Suriye'de çocukların üzerine hunharca, alçakça gaz bombalarıyla zehirli gazlarla kimyasal silahlarla dünyanın yasakladığı ve suç teşkil eden saldırılar yapılıyor. Karşı durmayacak mıyız? Bu zalime biz dur demeyeceksek kim diyecek? AK Parti zihniyeti, siyaset felsefesi bütün bunlarla haksızlıklarla, kimden nereden gelirse gelsin, içeride ve dışarıda bunlarla bir yandan mücadele ediyor."

-ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırı

Bakan Eker, fertlerin birbiriyle problemi olmadığını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimizin daha müreffeh bir medeniyet kurma gibi bir iradesi var, bir talebi var. Bunu gerçekleştirmek siyaset yoluyla barış içerisinde kimseyi de dışlamadan olur. Kalkıp üniversiteye kaydolmuş, gelmiş oraya, sınavı kazanmış başörütülü kardeşlerimize ne hakla buradan çıkın diyebilirsiniz. Siz kim oluyorsunuz. Bu zihniyetin temsilcilerine, bunların arkasındaki karanlık zihin yapısına milletimizin değerleri en güzel cevabı, en uygun zamanda en iyi şekilde verecek. Bundan hiç şüphemiz yok."

Kaynak: AA