Minikler Hem Eğlendi, Hem De Ders Yaptı

Bayrampaşa Belediyesi, ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran ve okul öncesi eğitime başlayan öğrencilere adaptasyon sürecinin iyi geçmesi için "Okula Merhaba" etkinliği gerçekleştirdi.

Minikler Hem Eğlendi, Hem De Ders Yaptı
Okul bahçesinde sürprizle karşılaşan minikler, hem eğlendi, hem de ders yaptı.
Bayrampaşa Belediyesi, okula başlayan öğrenciler için yeni bir uygulamaya imza attı. Ailelerinden ayrılan çocukların okulu sevmeleri ve okula adaptasyon sürecinin iyi geçmesi için "Okula Merhaba" adı altında festival havasında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Projenin pilot okulu ise Bayrampaşa’da yer alan Kocatepe İlkokulu oldu. İlk kez okula adım atan minikler, ilüzyon gösterileri ile şaşkınlık yaşarken, Hacivat-Karagöz sahneleriyle de unutulmaz dakikalar yaşadı. Gösteriler karşısında annelerinin kucaklarında dahi oturamayan minikler, okulun içerisinde kurulan şişme oyun alanlarıyla ve lunaparkla doyasıya eğlendi.

Minikleri ilk eğitim-öğretim yılında yalnız bırakmayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bütün bu çocukların okula alışabilmeleri hakikatten zor. Çünkü anasınıfına giden bir çocuğu sınıfa bırakıp çıktığınız zaman çocuk ağlar. Bizde ne yapalım dedik ve böyle bir proje yaptık. Bu eğlenceyi çocuklarımızla beraber akşama kadar sürdüreceğiz.

Çocuk şimdi burada oynuyor, sınıfa gidiyor, orada oturuyor sonra tekrar oynuyor. Böylelikle çocukların adaptasyon dönemini heyecanlı ve sevebilecekleri bir ortam oluşturduk" dedi.

Çocuğunu getiren Nurcan Bora ise ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını ve çok hoşuna gittiğini söyledi.

Kaynak: İHA