Kırklareli’de CHP'nin 90’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Kırklareli'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli’de CHP'nin 90’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
Kırklareli Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan programda konuşma yapan CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, “Cumhuriyet Halk Partisi bağımsızlık mücadelesi veren Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin kurtuluşunu ve kuruluşunu gerçekleştiren dünyanın en köklü, en eski siyasi örgütlenmesi olduğunu dile getiren Zengin, “Laik,demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemize, insanımıza, aydınlık geleceğimize bıraktığı en değerli miraslardan biri de kuşkusuz ki Cumhuriyet Halk Partisi ve onun sarsılmaz ilkeleridir. Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıldır ulu bir çınar gibi ayakta sarsılmadan kuran, Cumhuriyet kuran ülkemizin çok partili sisteme geçişini sağlayan tek partidir. Türk halkı varoldukça Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi hep var olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından parti yönetimi tarafından Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreni çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu.
Kaynak: İHA