Datça’nın El Sanatları Sokağı Yoğun İlgi Gördü

Yaz tatili ve yaz turizmi yavaş yavaş sona ererken Muğla’nın Şirin ilçesi Datça’da El Sanatları Sokağı yoğun ilgi gördü.

Datça’nın El Sanatları Sokağı Yoğun İlgi Gördü
Datça’nın Maharetli kadınları el sanatları sokağına hem turizme hem de aile bütçesine katkı sağladı.
Datça Belediyesi tarafından üreten kadınlara yer tahsis edilen Datça El Sanatları Sokağı’nda işi olmayıp kendi el emeği göz nuru üretimlerini sergileyen bayanların tezgahları turistlerce en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu.

El Sanatları Sokağı’nda hem üretim yapan hem de ürettiklerini satan bayanlardan Binay Aşkın belediyenin kendilerine böyle bir yer tahsis etmesinden dolayı yetkililere teşekkür ederek “Biz başka işimizin olmaması nedeniyle kış aylarında evde boş zamanlarımızı değerlendirmek için eskiden annelerimizden gördüğümüz el işi, iğne oyası, kanaviçe, kasnak kanaviçe işi, dantel el örgüleri gibi el işi eserler üreterek yazın belediyenin bize ücretsiz tahsis ettiği bu küçük tezgahlarda Datça’ya tatile gelen gelenlere satarak ev ekonomisine katkı yapıyoruz” dedi.

Datça’ya tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan el sanatları sokağı hem işi olmayan kadınlara hem de turizme katkı sağladı.
Kaynak: İHA