Boğalar Spor Kulübü Yararına Güreşti

MUĞLA (İHA) Geleneksel olarak 20 yıldır devam eden Ula ilçesindeki boğa güreşleri bu yıl Ula Spor kulübü yararına düzenlendi.

Boğalar Spor Kulübü Yararına Güreşti
Yaklaşık 100 boğanın katıldığı güreşlerde zaman zaman rakiplerinden kaçan boğalar seyirciler arasına kaçarak heyecan dolu anlar yaşattı.

Ula Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 20’nci boğa güreşlerini çevre illerden de katılım oldu. Sabah erken saatlerde başlayan ve deste, küçük ayak, büyük ayak, orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde güreşlere katılan yaklaşık 100 boğa, havanın da güzel olması nedeniyle iliyle izlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreşlerde galip gelen boğaların sahipleri büyük sevinç yaşadı.

Güreşleri Muğla protokolü de ilgi gösterirken, Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal’a Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal tarafından plâket verildi.

Geleneksel olarak her yıl boğa güreşi düzenlediklerini belirten Ula Belediye Başkanı Şenkal, “Boğa güreşi Ula’da 19 yıldır devam ediyor. Bu yıl 20’incisini gerçekleştirdik. Son dört yıldır da güreşlerimizi kültür ve sanat festivali bünyesine alarak güreş öncesi vatandaşlarımızı 4 gün boyunca festival havasında çeşitli etkinlikler ile eğlenmelerini ve hoşça vakit geçirmelerini sağladık. Bu geleneğin yaşatılması için çaba sarf ediyoruz. Hem geleneklerimizi yaşatıyoruz, hem de her yıl yapılan boğa güreşlerinden elde edilen gelir ile ilçemizin eksiklerini tamamlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA