Beşevler'deki Ağaçların Kesildiği İddiası

BURSA - Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Taşınamayan birkaç ağacı göstererek sanki tamamının kesilmiş gibi gösterilmesi bizi üzdü. Biz ağaçların taşınıp yeşil dokunun artmasından yanayız" dedi.

Bozbey, Nilpark Belediye Hizmet Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Beşevler Kent Meydanı projesinde yer alan İbrahim Yazıcı Stadyumu inşaatı için "çok sayıda ağacın kesildiği" iddalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Söz konusu ağaçları taşımaya çalıştıklarını dile getiren Bozbey, şunları söyledi:

"Beşevler projesi, yıllar önce hazırlandı. Bu bölgede vatandaşlar tarafından dikilen yaklaşık 70 çam ağacı vardı. Stadyum inşaatı kapsamında ağaçların taşınmasını öngördük. Geçtiğimiz aylarda mahalle komitesinde de konuyu tartışmaya açtık. Bazı vatandaşlar, ağaçlara hiç dokunulmamasını istedi. Çoğunluk ise projenin önünü açar nitelikte görüş bildirdi. Biz de ağaçların zarar görmemesi için elimizden geleni yaptık."

Bozbey, yurt dışında bulunduğu sırada bazı ağaçların kesildiği yönündeki iddiaların araştırıldığını belirterek, "Taşınamayan birkaç ağacı göstererek sanki tamamının kesilmiş gibi gösterilmesi bizi üzdü. Biz ağaçların taşınıp yeşil dokunun artmasından yanayız. Planlama yaparken dikkatli olmak gerekir. Biz Nilüfer'i yıllardır yeşillendirmeye çalışıyoruz. Üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Ağaçların tamamını taşıyabilseydik keşke" ifadelerini kullandı.

Bir ya da iki ağacın zarar görmüş olabileceğini bildiren Bozbey, "İddia edildiği gibi 80 ağaç zarar görmedi. Toplam 73 ağacın 49'u taşındı, hemen yakındaki bir alana 47 ağaç dikildi" dedi.

Kaynak: AA