Bakan Şahin ve Bakan Eker’den Ziyaretler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni hizmet binasında faaliyete başlayan Serdivan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Şahin ve Bakan Eker’den Ziyaretler
Bakanlar daha sonra Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Serdivan Belediyesi önünde Belediye Başkanı Yusuf Alemdar tarafından çiçeklerle karşılanan bakanlar önce belediye birimlerine kısa bir ziyaret ederek çalışanlara başarılar diledi.
Bakan Eker ve Şahin, daha sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın makamına geçerek bir süre sohbet etti. Yeni hizmet binasının Serdivan ve Sakarya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan bakanlar binanın çok güzel bir mimarisi olduğuna dikkat çekti. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da Bakanlara bina hakkında bilgi verdi.

Bakan Eker ve Bakan Şahin, Serdivan Belediyesinin ardından Sakarya Valiliğine geçerek burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Basın mensuplarının, "KCK’nın geri çekilmeyi durdukları yönünde bir açıklama yaptığı ve bu konu hakkında ne düşündüğü" sorusuna Bakan Eker, kendisine henüz böyle bir bilgi gelmediğini ve bilgi sahibi olmadığı bir konuda açıklama yapmasının doğru olmayacağını açıkladı.

Bakan Şahin ise ŞÖNİM’in ne zaman Sakarya’da açılacağı konusuna açıklık getirdi. Bakan Şahin, şu an pilot uygulamaların yapıldığı illerdeki verilen ortak bir veri tabanında toplandığını ve bunların neticesinde Sakarya’ya en iyi ŞÖNİM’in açılması için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin son zamanlarda artıyor gibi görünse de aslında eldeki verilere göre her geçen yıl büyük bir azalma yaşandığını anlatan Bakan Şahin, yapılan yeni düzenlemelerle bu oranı daha aşağılara hatta sıfıra çekmeyi planladıklarını söyledi.

Bakanlık olarak özellikle Güneydoğu'da örgüt tarafından kadın ve çocukların kullanıldığına dikkat çeken Bakan Şahin, "Bakanlık olarak tüm bunları ortadan kaldırmak için çeşitli projeler üretiyoruz" dedi.

Bakan Eker ile Şahin, daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmek üzere Sakarya Valiliğinden ayrıldı.
Kaynak: İHA