Ziraat Odası Başkanı Aslankaya, 'Çiftçiler Mağdur'

Samsun'un Kavak ilçesi Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, ilçelerinde buğday üreticilerin ve besicilerin ayakta durmakta zorlandıklarını ve ürettiklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Aslankaya, 'Çiftçiler Mağdur'
Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, "Kavak İlçemizin gelir kaynaklarının başında buğday üretimi ve akabinde besicilik gelmektedir. Buğday da durum gün geçtikçe içler acısı hale geliyor ve üretim de azalıyor. Buğday da çiftçilerimiz bu yıl Kavak'ta dönüm başına 350 kilo buğday alabildiyse çok fazladır. İşin aslı Kavaklı çiftçilerimiz bu yıl dönüm başına yine de zor da olsa 250-300 kilo buğday ancak alabildi. Buğday kendini kurtarmıyor. Tarlaların tamamı boş duruma düştü. Çiftçinin durumu da işler acısı" dedi.

Arsankaya,"İlçede esicilikte de durum buğday üretiminden daha da kötü bir halde bulunuyor. Besicilerimiz etin kilosunu 13-14 lira. Et Kasaba girene kadar 13-14 liradan satılıpyor. Kasap ise 18-19 liraya satıyor. Besici mağdur durumda ve besiciler ahırlarını kapatıyor. Acil olarak hükümet besicilere olsun, çiftçilere olsun mutlaka destek olması gerekiyor"diye konuştu.

Kaynak: İHA