Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alaşehirde Ziyaretlerde Bulundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alaşehirde Ziyaretlerde Bulundu
Helikopterle Şehir Stadı’na inen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu buradan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, odanın konferans salonunda oda üyeleri ve davetlilere hitap etti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında özellikle kadın girişimcilere özel zaman ayırdı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimini tebrik etmek için buraya geldim. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde iki bayan yönetici olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Anneler, babalar size sesleniyorum. Erkek çocuklarınıza verdiğiniz girişimcilik şansını kız çocuklarınıza da verin. Bugüne kadar Anadolu'da hep kadınlar geri plana itildi. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Dolayısıyla kadın girişimcilere daha çok fırsat vermeliyiz. Kadın nüfusuna oranla kadın girişimci sayımız çok az. Bu sayıyı artırmalıyız. Peygamberimizin il eşi Hz. Hatice de başarılı bir tüccardı. Ve peygamberimiz O’nun yanında çalışmıştı” dedi.

Rıfat Hisarcıklıoğlu Alaşehir'de üretilen Üzümlü ekmekten de yiyerek "Üzümü bütün yiyeceklerde kullanalım ve üzüm tüketimini önce kendi ülkemizde artırmayı öğrenelim" dedi.

"3T ALAŞEHİR İÇİN VAZGEÇİLMEZ"
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, da Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında"Alaşehir için olmazsa olmaz olan '3T' vazgeçilmezimizdir. Tarım, Termal ve Turizm olarak adlandırdığımız '3T' Alaşehir'in geleceği niteliğindedir. Ayrıca Akarca Mahallesi çevre yolu kıyısında bulunan 5 dönüm arsamıza 12 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası Koleji yapmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızda sizlerin destek ve yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Ziyaret sonrasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na içerisinde üzüm ve lokum bulunan hediye paketi takdim edildi. Ayrıca Hisarcıklıoğlu'na Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan tarafından plaket verildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alaşehir Ticaret Borsası'nı da ziyaret ederek Borsa Başkanı Hüseyin Soygur'den Alaşehir'in ekonomisi hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA