Tarihi Yarımadada Balık Tutma Yarışı

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen balık festivali kapsamında Galata Köprüsü'nde balık tutma yarışması düzenlendi.

Tarihi Yarımadada Balık Tutma Yarışı
Renkli görüntülere sahne olan yarışmada 635 gram ağırlığında balık tutarak birinci olan vatandaş, ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden aldı. Oltasıyla Galata Köprüsü'ndeki yerini alan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Balık tutma bahane, aslında bugün İstanbul'u görme ve hissetme günü" dedi.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Tarihi Yarımada Balık festivali, bugün de çeşitli etkinliklerle devam etti. Etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde Galata Köprüsü'nde balık tutma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan onlarca İstanbullu, renkli görüntüler oluşturdu. Galata Köprüsü'ndeki yerlerini alan yarışmacılar, oltalarını hep birlikte denize fırlattı. Galata köprüsünde keyifli bir gün geçiren yarışmacılar, balık azlığından şikayet etti. Bazı amatör balıkçıların ise yarışmaya torunlarıyla geldiği görüldü.

Yarışmaya dedesini desteklemeye geldiğini söyleyen minik bir kız, "Dedemler birlikte geldim. Çok eğleniyorum. Tuttuğumuz balıkları akşam yiyeceğiz" dedi.

Yarışmaya ikinci kez katıldığını söyleyen bir diğer yarışmacı ise, "Geçtiğimiz sene 2. olmuştum. Bu sene yine katıldım. Birinci olmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Oltasıyla Galata Köprüsü üzerindeki yerini alan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, balık tutamasa da keyifli bir gün geçirdi.

Balık festivali kapsamında İstanbulluların güzel bir gün geçirdiğini söyleyen Demir, "İstendiği kadar balık yok. Bir başka bir şey var. Bulunduğumuz yer İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Tarihi yarımadayı burada rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Güzel bir Eylül günü. buradan ben şahsım adına İstanbul'u hissediyorum. İstanbul'un bu güzelliklerini bu kadar yakından görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Balık tutma bahane aslında İstanbul'u görme ve hissetme günü bugün" diye konuştu.

Yarışma sonunda 635 gram balık tutarak 1. olan Hüseyin Özdemir, 500 TL'lik ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden aldı.
Kaynak: İHA