Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'den Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kastamonu’daki firmaların bir şekilde ürünlerini satmak için il dışına aşması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'den Açıklama
Erdem, bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kastamonu’da 3. Ahşap Fuarı’nı gezdi. Fuar alanındaki stantlarla yakından ilgilenen Erdem, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı. Ahşaptan yapılan ürünler karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Erdem, fuarı çok beğendiğini ve çok değişik ürünlerle karşılaştığını söyledi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan Erdem, Kastamonu’ya ilk kez gelmediğini daha öncede bir takım ziyaretlerde bulunduğunu belirterek, “Kastamonu, beni hem üzer hem de sevindirir. Kastamonu beni üzer çok göz verdiği için, ayrıca sevindirir göç nedeniyle Kastamonu’nun baki kalmasını sağlamıştır. Kastamonu, tarihi yapısını muhafaza etmiş bir şehirdir. Bu yüzden bunlarda beni ayrıca sevindirir. Kastamonu, bizim özgün mimarimiz için, Osmanlı mimarisi için sivil mimarimiz için örnek şehirlerimizden bir tanesidir” dedi.

“AHŞAP FUARI BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
Ahşap Fuarı’nın kendisini çok etkilediğini belirten Erdem, “Yarım saatte gezmeyi düşündüğüm fuarı birkaç saattir geziyorum. Gerçekten çok ilgimi çeken ürünlerle karşılaştım. Birde en çok ilgi duyduğum bir amcamızın ağaç köklerinden yaptığı sanat eserleri beni çok etkiledi. İnanıyorum bu amcamızın yaptığı çalışma istikbali olan bir iştir. Kendisi satmıyor, ayrıca ikinci bir örneği de bulunmuyor. Bu köklerden yapılan sanat eserleri Kastamonu için önemli bir iş alanı olabilir. Kabiliyetli, yetenekli gençlerin bu amcanın yaptığı çalışmaya sahip çıkması gerekiyor. Bunun önünün açılması Kastamonu’nun geleceği içinde önemli görüyorum” diye konuştu.

FUAR, KASTAMONU’NUN UFKUSUNU AÇACAK
Ahşap Fuarı’nın önümüzdeki yıllarda uluslararası bir fuar haline getirilmesi durumunda Kastamonu’ya çok büyük katkıları olacağını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:
“Tabii bir fuar için ulaşım çok önemlidir. Havalimanın açılmış olması bu fuarın geleceği açısından çok önem arz ediyor. Bölünmüş yollarla Karayolunu tercih edenler açısından da kolayca bu fuara ulaşabilir. Burada firmalarla yaptığım görüşmelerde Kastamonu dışına satış yapan çok az firma bulunuyor. Bu yüzden Kastamonu’yu bir şekilde aşmak lazım. Türkiye’ye açımlaş gerekiyor. Bunun devamında yurtdışına açılmak lazım. Bunlar yapılabilirse önemli bir istihdam kaynağı gibi Kastamonu’da ahşapta önemli bir madde olabilir.”

“ÇİN MALI DEĞİL YÖRESEL ÜRÜNLER SATILSIN”
Münire Medresesini de gezdiğini ve burada satılan eşyaların büyük bir kısmının Kastamonu yöresiyle ilgili olmadığına dikkat çeken Erdem, şunları kaydetti:
“Bu Kastamonu’ya hiç yakışmıyor. Kastamonu gerçekten kendisine has yöresel ürünlerini buralarda rahatlıkla satılabilir ve buraya ayrı bir hava verilebilir. Ahşaptan yapılan çocuk oyuncakları gibi çok sayıda ürün bulunuyor. Bunlarda özgündür. Bizler yani Kastamonulular, Çinlilerden çok daha güzel, çok daha mükemmellik eserler yapabileceğini inanıyorum. Münire Medresesini daha ağırlıkla Kastamonu yöresine ait hediyelik eşyalarla doldurulabilir. Kastamonu yöresine ait yine el dokumalarını biraz daha modernize edip buradan büyük bir kazanım olabilir”

ERDEM’DEN BASINA ÖVGÜ
Kastamonu’nun tarihi yönüyle köklü şehirlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:
“Köklü şehre yakışan bir basın olduğunu da burada gördük. Bu yüzden buradan bulunan basının devamlılığını da tebrik ediyorum. Cumhuriyet döneminde, milli mücadele döneminde Kastamonu önemli bir hareket noktası olmuştur. İnebolu üzerinden milli mücadele büyük destek gördü. Sahile gelen mermilerin Anadolu’ya aktarılmasında büyük bir mücadele örneği gösterildi. Bu noktada Halime Çavuş gibi Şerife Bacı gibi büyük kahramanları bulunuyor.”
Erdem, stantları gezdiği esnada alışverişte yaptı.
Kaynak: İHA