Toroslar Bocce Takımı'ndan Başkan Tuna'ya Ziyaret

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu İl Temsilciliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zafer Kupası’nda, yıldız çiftlerde birincilik, genç çiftlerde birincilik ve ikincilik elde eden Toroslar Bocce Takımı, sevinçlerini Belediye Başkanı Hamit Tuna ile paylaştı.

Toroslar Bocce Takımı'ndan Başkan Tuna'ya Ziyaret
Kupalarıyla birlikte Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret eden sporculara Türkiye Bocce Federasyonu İl Temsilcisi Niyazi Kutlay ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Bocce Antrenörü Bülent Sümra eşlik etti. Bocce Bowling Dart Federasyonu İl Temsilcisi Niyazi Kutlay, ziyaret sırasında kendilerine sunduğu her türlü destekten dolayı Başkan Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim ederken, Antrenör Bülent Sümra da aldıkları bu başarıların temelinde disiplinli çalışmak ve Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın spora ve sporcuya olan ilgisinin yattığını belirtti.

Yüze yakın sporcunun katıldığı yarışmada Toroslar Belediyesi Bocce Takımı'nın yıldız çiftler kategorisinde Yiğit Ağzıpak-Merve Asan çiftinin birincilik, gençler kategorisinde İlayda Çobanoğlu-Merve Daşbaşı çiftinin birincilik, yine gençler kategorisinde Emre Can Yılmaz-Cüneyt Kutlu çiftinin de ikincilik elde ederek şampiyonluk kupalarını aldıklarını belirten Bülent Sümra, hedeflerinin 2. Lig’e çıkmak olduğunu vurguladı.

Sporcuların ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Bocce Takımı'nın elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını belirterek, takımın bundan sonraki şampiyonalarda da Toroslar’ı ve İçel’i en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.

Tuna, "Bocce sporunda, çocuklarımız ve gençlerimiz çok önemli başarılara imza attılar. Türkiye Şampiyonasında ilk 16’ya giren takımımız, 30 Ağustos Zafer Kupasında da birincilik ve ikincilik elde ettiler. Bu başarılarıyla her geçen gün zirveyi daha da zorluyorlar. Hocalarımızın nezaretinde kısa vadeli hedeflerinde 2.Lig var ama daha sonra daha üst gruplara yükseleceklerine inanıyorum. Ben bu disiplinli çalışmalarından dolayı tüm sporcularımızı kutluyorum. Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde var olan Bocce Arenasının da ilçemizde olması bu sporun yayılması konusunda önemli katkı sağlayacaktır. Öne çıkan sporcuları bu şekilde lanse ederek, bu branşı yapmak isteyen gençlerimizin önünü de açmaya devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim” ifadesini kendimize şiar etmiş bir kurumun temsilcisi olarak gençlerimizi bu şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Eğitim ve sporculuk hayatlarında tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA