Kruvaziyer Yolcuları Türk Gecesi'nde Eğlendi

Fethiye'ye gelen Malta Bayraklı lüks yolcu gemisi "Azamara Journey"in yolcuları düzenlenen Türk Gecesi'nde eğlendi.

Turizm acentası tarafından organize edilen geceye "Azamara Journey" kruvaziyeriyle gelen Amerika, İngiltere, İspanya, Meksika, Almanya ve İtalyan uyruklu 631 turist katıldı.

Aksazlar Koyu'nda düzenlenen geceye katılan turistler, Mehter Takımı gösterisiyle karşılandı. Geceye özel Türk gelenekleri motifleriyle süslenen mekanda, servis personeli de misafirlerle geleneksel kıyafetler giyerek ilgilendi.

Gecede, semazen gösterisi turistlerden yoğun ilgi gördü. Geleneksel Türk düğününün de canlandırıldığı gecede, ata bindirilen gelin, turistlerin arasında gezdirildi. Daha sonra ise dans ve Aşık ile Maşuk gösterisi yapan ekipler sahne aldı.

Tura Turizm Ege Bölge Müdürü Ali Kuluyever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Royal Caribbean Cruises şirketi bünyesinde yer alan Azamara Journey kruvaziyerinin yüksek gelir seviyesine hitap eden bir gemi olduğunu söyledi.

Geminin 631 yolcusuyla Fethiye Limanı'na geldiğini ifade eden Kuluyever, gemiden inen turistlere ilçedeki ören yerleri ile Dalyan Kaunos'u gezdirdiklerini belirtti.

Kuluyever, misafirlerini Osmanlı'dan miras kalan Mehter Takımı ile karşıladıklarına işaret ederek, "Daha sonra halk oyunları eşliğinde bir Türk düğünü gerçekleştirdik. Gemimiz Türkiye'de ilk olarak Bodrum Limanı'na yanaştı. Daha sonra Kaş, Fethiye ve yarında Marmaris limanında olacak. Geminin uğradığı limanlarda bu tür organizasyonlar düzenleniyor. Firma geminin konseptini bu şekilde oluşturdu. Bizde böyle bir gece düzenledik" diye konuştu.

Geceye katılan bazı turistler sahneye çıkarak ekiplerin dans gösterisine eşlik etti.

Kaynak: AA